İstenmeyen Mesajlar Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

İstenmeyen Mesajlar Sona Eriyor

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, pazarlama ve tanıtım amaçlı mesaj, arama ve maillerinin 1 Mayıs'ta sona ereceğini bildirdi.

16.04.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, pazarlama ve tanıtım amaçlı mesaj, arama ve maillerinin 1 Mayıs'ta sona ereceğini bildirdi.

Aytaç, yaptığı açıklamada, telefon ve internet hizmeti veren şirketlerin, artık belli kurallara uyarak abonelerine mesaj gönderebileceğini söyledi.

Pazarlama ve tanıtım amaçlı mesajların tüketicileri ciddi şekilde rahatsız edecek boyuta ulaştığını belirten Aytaç, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından 'Pazarlama Amaçlı Haberleşmelere İlişkin Usul ve Esaslar' hazırlandı. Buna göre 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek uygulamayla tüketicilerimize yönelik mesaj, arama ve mail bombardımanı da sona erecek. Buna göre artık belli kurallara uyarak abonelerine mesaj gönderebilecek" dedi.

Aytaç, 1 Mayıs'tan itibaren bu yönde mesajlar gelmesi durumunda tüketicilerin ilgili yerlere şikayette bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstenmeyen Mesajlar Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement