İsteyen Herkese Kriptolu Telefon! - Son Dakika
Teknoloji

İsteyen Herkese Kriptolu Telefon!

İsteyen Herkese Kriptolu Telefon!

Son dönemin en korkulan konularından biri olan "dinlenme" hem üst düzeydeki kişilerin hem de vatandaşların ortak derdi oldu.

27.10.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemin en korkulan konularından biri olan "dinlenme" hem üst düzeydeki kişilerin hem de vatandaşların ortak derdi oldu.

Siz hiç fark etmeden dinlemeye takılmanız günümüzde oldukça yüksek bir ihtimalken yanlış kullandığınız cümleler hayatınızı olumsuz etkileyebilmekte. Peki bu dinlemelere ve takibe yakalanmamak için ne yapmak gerekiyor derseniz bunun bir çok yöntemi olmakla birlikte kullanacağınız kriptolu telefon derdinize derman olabilir.

Kriptolu telefon nedir?

Kriptolu telefonlar dinlemeleri ve elektronik gözetimleri engelleyebilmek için üretilmiş, şifreli iletişim kurabilmenize olanak sağlayan yazılımlarla desteklenmiş cep telefonudur. Kriptolu telefonlar içerisinde şifreleme ve şifre çözme işlemini gerçekleştirmek için kriptografik bir çipe sahiptir. Bu çip sayesinde de kinlenme ihtimali büyük ölçüde azaltılmış olur.

Birçok üst düzey yöneticinin ve bürokratın elinden düşürmediği kriptolu telefonlara artık sizler de sahip olabileceksiniz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dinlenme korkusuna sahip kişilere müjdeyi verdi. TUBİTAK'ın projesinden bahseden ışık " Kriptolu telefonların sivil versiyonu gelecek" müjdesini verdi.

Şuan bilinen kriptolu telefonlardan çok da farklı olmayacak bir telefonla karşılaşacağımızı belirten Işık bu kriptolu telefonun yazılımsal olarak güvenliğinin arttırılmış olacağını belirtti. 2015 itibari ile başlayacak çalışmalar ne zaman sonuçlanır bilinmez ancak şunu söyleyebiliriz ki en az akıllı telefonlara olan ilgi kadar kriptolu telefonlar da talep ile karşılaşacak.

Peki siz kriptolu bir telefona sahip olmak ister misiniz?

Kriptolu telefonlara kavuşana kadar sadece bir uygulama kullanarak dinlenme ihtimalinizi nasıl en aza indirebileceğinizi görmek için tıklayın.

The post İsteyen Herkese Kriptolu Telefon! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İsteyen Herkese Kriptolu Telefon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement