İstiklâl Marşı'nı Okuyup Kazandılar - Son Dakika
Güncel

İstiklâl Marşı'nı Okuyup Kazandılar

İstiklâl Marşı\'nı Okuyup Kazandılar

"Engelliler Arası İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye girenler, Esenler'de düzenlenen bir programla altınla ödüllendirildi.

14.03.2014 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa "Engelliler Arası İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" düzenledi. Milli değerlerimize sahip çıkmak, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak ve engellilerin toplumla kaynaşarak sosyalleşebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada 6 ayrı kategoride, yaşları 10 ile 25 arasında değişen 550 engelli yarıştı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda her kategoriden dereceye girenler, ödüllerini Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle aldı.

Anadolu Yakası elemelerinin Tuzla'da, Avrupa Yakası elemelerinin Esenler'de gerçekleştiği yarışmanın kazananları, ödüllerine Esenler'de düzenlenen bir programla kavuştu. Programa; AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Avcıata, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İBB Engelliler Merkezi Müdürü Bekir Köksal, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda engelli ile ailesi katıldı.

ŞİİRLER, TÜRKÜLER

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından başlayan programda İBB Engelliler Müdürlüğü'nde eğitim alan öğrenciler, milli marşımızın ilanını anlatan bir tiyatro gösterisi sergiledi. Esenler Engelliler Merkezi'nden engelli bir öğrencinin Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan "Ya İstiklâl Ya Ölüm" şiirini okuduğu programda Dost Eller İşitme Engelliler Grubu işaret diliyle İstiklâl Marşı'nı okudu.
Programda YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yıldız, dinleyenlere İstiklâl Marşı'nın önemini anlattı. Yıldız, "İstiklâl Marşı'nın akla bestesinden önce güftesi gelir çünkü her şeyden önce marşımız şiiriyle büyüktür" dedi.

Şair Mahir İz'in sesinden İstiklâl Marşı'nın da dinletildiği programda İSEM Anadolu Müzik Grubu, aralarında Tuna Nehri, Yemen Türküsü, Estargon Kalesi gibi eserlerin de yer aldığı Kahramanlık Türküleri'ni davetliler için seslendirdi. Programda ayrıca 12 Mart günü doğan ilkokul öğrencisi Deniz Adıgüzel de İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasını seslendirdi.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER

İstiklâl Marşı'nı en güzel okuyanların belirlendiği programda ödül törenine geçildiğinde engelli öğrenciler ve aileleri büyük bir heyecan yaşadı. 507 engellinin katıldığı ve finale 70 kişinin kaldığı yarışmada İBB Engelliler Müdürlüğü, İBB Darülaceze Müdürlüğü, Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucu dereceye girenler altınla ödüllendirildi.

ENGELLERİ AŞMAMIZ LAZIM

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı programda birinciler, cumhuriyet, ikinciler yarım, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi. Mansiyon ödüllerinin de dağıtıldığı programda ilk ödülü ortopedik engelliler kategorisinde birinci olan Özlem Yılmaz aldı. Yılmaz'a ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu verdi. "Son 7 – 8 yıla kadar ailelerimiz engelli çocuklarını gizliyordu" diyen Kuzu, engellilere yönelik yatırımların günden güne arttığını belirtti. Kuzu, "Engelleri aşmamız lazım. Onlara yardımcı olursak nasıl başarılı olduklarını görüyoruz" diye konuştu.

Görme engelliler kategorisinin kazananı Fatih Akça ve dereceye girenlere ödülünü veren Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, "Engellilerimiz Âkif'in değerli torunlarıdır. Bu çocuklarımız sizin sevginizi, duygu – düşüncelerinizi çok rahat şekilde anlamaktadır" dedi.

HERKESE HİZMET ANLAYIŞI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, "Bir insanın ne zaman, nerede engelli olacağını bilemediği bir hayatta, şu anda engellilik imtihanını yaşayan her bir çocuğumuz belki de gönülden ifade ettikleriyle kâinata ifade ediyorlar" dedi. Engellilerle ilgili çok önemli projeler yaptıklarını kaydeden Göksu, "Yaratılmış insan olarak herkese hizmet etmek bizim için temel şiardır" diye konuştu. Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi'nde (ESTİM) işitme engelli vatandaşlarla doğru şekilde iletişime geçebilmek için bir halkla ilişkiler personelini yetiştirip hizmet sunduklarını söyleyen Göksu, yeni dönemde engellilere yönelik yapacakları projelerden de söz etti. Göksu, "Engellilerle ilgili büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kemer Mahallesi'nde bir Engelliler Kampüsü yapacağız. Bütün engelli dernekleri, engelli marketi, engelli yüzme havuzu, engelli bay ve bayan hamamı olacak ve bir de İkâme Anne Merkezi olacak orada" dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL KAMPÜS

İkâme anneliği de açıklayan Göksu, bu sayede engelli çocuğunun başına bağlı kalmış annelere sosyal açıdan çok önemli fırsatlar sağlanacağını belirtti. "Engelli çocuğuna bağlı yaşamak zorunda kalan annelerin çocuklarını sabah alıp buraya getireceğiz, akşama kadar biz bakacağız. Gönüllü anneler gelip bakacaklar ve o anne o gün akşama kadar nereyi gezmek istiyorsa biz alıp oraya götüreceğiz" dedi. "Aslında engelli çocuğu olan anne engelli" diyen Göksu, yapılacak Engelliler Kampüsü'yle anneler ve çocukları için yeni bir yaşam alanı kuracaklarını kaydetti. "Bu hizmetler bir inançla, bir huzurla, bir idrakla yapılıyor" diyen Göksu, "Bugün bu ülkede bu devlet, bu belediyeler milletin devleti olarak hizmet ediyorlar" şeklinde konuştu. Göksu, konuşmasının ardından dereceye girenlere altınlarını verdi ve fotoğraf çektirdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Programda işitme engelliler (sesli okuma), otizmliler ve zihinsel engelliler de protokol üyelerinin elinden ödüllerini aldı. Programın sonunda AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, jüri üyelerine çiçek takdim etti. Programda İSEM Mehteran Takımı da bir konser verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklâl Marşı'nı Okuyup Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement