İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

ANKARA ( AA) - Ankara'nın Elmadağ ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla en iyi okuma yarışması düzenlendi.

11.03.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA ( AA) - Ankara'nın Elmadağ ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla en iyi okuma yarışması düzenlendi.

İlçedeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışma, Belediye Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Yarışmayı İlçe Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç ile öğrenci veliler izledi.

İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okuyabilmek için öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, ilkokullarda birinciliği Karacahasan İlkokulundan Kader Aydın, ikinciliği Atatürk İlkokulundan Bilge Naz Haskılıç, üçüncülüğü Kurtuluş İlkokulundan Ümeyir Muhammet Doğru aldı.

Ortaokullarda ise birinci Namık Kemal Ortaokulundan Nazım Anıl Çetindere, ikinci Hasaoğlan Ortaokulundan Efe Kayra Bozankaya, üçüncü Karacahasan Ortaokulundan Gülben Mercan oldu.

Liseler arasındaki yarışmada ise Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesinden Damla Doğru birinci olurken Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesinden Tuğba Özbey ikinci, Elmadağ İmam Hatip Lisesinden Çilem Sarıbıyık üçüncü oldu.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, " Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiği İstiklal Marşımızı ezbere en güzel okuyan öğrencilerimizi alkışlıyor ve hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere 18 Mart'ta yapılacak törende çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement