Manisa'da İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Ödüllendirildi

Manisa\'da İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Ödüllendirildi

Manisa'da Gediz İlköğretim Kurumları öğrencileri, 'İstiklal Marşımızı Güzel Okuma' yarışması sonunda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

23.03.2015 16:49  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Gediz İlköğretim Kurumları öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı çerçevesinde yapılan 'İstiklal Marşımızı Güzel Okuma' yarışması sonunda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Okulun konferans salonunda yapılan törene Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdür İlyas Şen, bölge müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen yaptığı konuşmada konuşmada, "İstiklal Marşımız, uğruna her türlü fedakarlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesidir. Tam 94 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Bugün burada öğrencilerimiz okul idaremizin veli dayanışması ile düzenlemiş olduğu yarışma ile bunu bir kez daha göstermişlerdir. Yarışmaya 221 öğrenci İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezberleyerek katılmışlardı. Ödül alan 6 öğrenci olsa da aslında 221 öğrenci Marşımızı ezberleyerek ödüllerini almışlardır. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Okul Müdürü Erhan Çiftçi ise şöyle konuş:

"Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki, kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Bu ruhu öğrencilerimize aktarabilmenin bir yolu olarak derslerimiz dışında bu yarışmayı düzenledik. 221 öğrencimiz Milli Marşımızı ezberleyerek bu ruhu ortaya koymuştur. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünde; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz."

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdür İlyas verdi. Programda ödülleri dağıtan Şen, ayrıca öğrencilere hediyelerini alan Hayati Akbulut'a plaket takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement