İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanlığınca İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

12.03.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanlığınca İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Partililer ellerinde Türk bayrakları ile Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Üniversite Başkanı Akın Babar, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin mukaddesleri uğruna ettiği yeminin manzum ifadesi olduğunu söyledi.

Türk milletinin ortak bir değeri olan İstiklal Marşı'nın birlikteliğe anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturduğunu ifade eden Babar, toplumumun özgürlük ve ulusal egemenlik marşı olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın her mısrasında Türk milletinin destanını anlattığını kaydeden Babar, şunları kaydetti:

"İstiklal, bedeli en yüksek bir kavram. Bir mübarek mana, uğrunda, gerekirse her şeyinizi vermeye, her dem hazır olacaksınız ki, istiklal size yar olabilsin. İstiklal Marşı, bir milletin mukaddesleri uğruna ettiği yeminin manzum ifadesidir. İstiklal Marşı'mız, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmış, hepimizin iştirak ettiği, kutlu bir misak-ı milli sözleşmedir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğine tercüman olur. İstiklal Marşı'mız, bu yurdun bütün evlatlarının gönlüne nakşolmuş, hayal değil hakiki, bize has, bizi anlatan, en güzel destandır. Marşımız bir haykırışla başlar. İki asırdır savaşa savaşa çekilen ve sonunda dokuz asırlık anayurdunda var olma mücadelesi veren yüce Türk milletinin yürekleri parçalayan haykırışıdır."up daha sonar İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement