İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

Gölpazarı ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program yapıldı.

13.03.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölpazarı ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program yapıldı.

Okul Baş Müdür Yardımcısı Reyhan Oktay, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, milli mücadelenin devam ettiği sırada ordunun ve halkın moralini, heyecanını artırmak, toplumda ulusal bilinci pekiştirmek, ulusçuluk duygusunu daha da canlı kılmak amacıyla bir "milli marş" hazırlanması kararının verildiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un böyle büyük bir güç ve kudreti barındıracak bir şiiri yazabilecek tek kişi olduğunu aktaran Oktay, şunları söyledi:

"Dönemin Maarif Vekili Hamdullah Suphi, Mehmet Akif'e mektup yazdı ve bir şiir yazmasını istedi. Sonuçta milletin ızdırabını derinden hisseden Akif, milli mücadelenin ruhuna tercüman olan o büyük eşsiz şiirini gece gündüz gözünü bir an dahi kırpmadan 48 saatte kaleme almıştır. 'Kahraman Ordumuza' adını taşıyan bu şiir 12 Mart 1921 tarihinde Büyük Millet Meclisi'nce İstiklal Marşı olarak kabul edildi. Mehmet Akif, Türk milletinin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş, şan ve şerefle dolu Türk tarihine hayran olmuştur. Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı'nı yazmayı nasip etmesin."

Şiirlerin okunmasının ardından, Anadolu İmam Hatip Ortaokul öğrencileri tarafından "Ya İstiklal ya Ölüm" adlı oratoryo gösterisi ile program sona erdi.

Programa, Kaymakam Kadir Duman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement