İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Karamanlı Kaymakamı Akmeşe: "Sevgili gençler, popüler televizyon ya da pop yıldızlarından ziyade, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Mehmet Akif Ersoy'u ve Fatih Sultan Mehmet'i örnek alın.

12.03.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Uğur Akmeşe, Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve hayatının, sadece 12 Mart tarihinde değil, her zaman okunması, yaşantısının, mücadelesinin ve yapmak istediklerinin her zaman anlaşılması gerektiğini söyledi.

Akmeşe, "Sevgili gençler, popüler televizyon ya da pop yıldızlarından ziyade, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Mehmet Akif Ersoy'u ve Fatih Sultan Mehmet'i örnek alın. Aksi halde, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlik olmaya hak kazanamayacaksınız" dedi.

Karamanlı Anadolu Lisesi Müdürü Beykul Küpeli, İstiklal Marşı'nın önemi, Milli Marş'ın yazılma süreci, Mehmet Akif Ersoy'un düşünce tarzı ve yaşamını anlattı. Küpeli, şöyle konuştu:

"Unutmayınız ki omuzlarında geleceğin sorumluluğu vardır. O günden beri içimizdeki vatan sevgisinin sönmemesi için İstiklal Marşı'mızı okur, o günleri unutmamaya çalışırız. Bizler de atalarımızın bin bir zorlukla kazandığı istiklalimize sahip çıkmalı ve onları her zaman şükranla anmalıyız."

Daha sonra programda, öğrenciler tarafından, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden örnekler okundu, slayt ve skeç gösterileri sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini en iyi okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Akmeşe tarafından ödülleri verildi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement