İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Politika

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "İlk dönem TBMM üyesi olan merhum Mehmet Akif, Anadolu'daki son ocak sönmeden, al sancağın gönderden inmeyeceği inancıyla kaleme aldığı milli marşımızda bağımsızlık tutkumuzu en güzel şekilde ifade etmiştir" dedi.

12.03.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "İlk dönem TBMM üyesi olan merhum Mehmet Akif, Anadolu'daki son ocak sönmeden, al sancağın gönderden inmeyeceği inancıyla kaleme aldığı milli marşımızda bağımsızlık tutkumuzu en güzel şekilde ifade etmiştir" dedi.

Cemil Çiçek, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü nedeniyle mesaj yayınladı.

TBMM Başkanı Çiçek'in mesajı şöyle:

"Hürriyet ve bağımsız aşığı milletimizin en karanlık günlerinde 'korkma' diye başlayan İstiklal Marşı'mızın TBMM'de kabul edilişinin 94. yılını kutluyorum. Anadolu'nun istila altında olduğu günlerde Hacettepe'de Tacettin Dergahında merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından dizelere dökülen İstiklal Marşı'mız, 12 Mart 1921'de TBMM'de milletvekillerinin alkış ve gözyaşları eşliğinde milli marş olarak kabul edilmiş ve tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş milletimizin parolası olmuştur. Kendisi de ilk dönem TBMM üyesi olan merhum Mehmet Akif, Anadolu'daki son ocak sönmeden, al sancağın gönderden inmeyeceği inancıyla kaleme aldığı milli marşımızda bağımsızlık tutkumuzu en güzel şekilde ifade etmiştir.

Karanlık günlerimizi cesur haykırışıyla aydınlatan merhum Akif, Kuvayi Milliye ruhunu yansıttığı dizeleriyle Türk tarihinde eşsiz bir makama terfi etmiştir. Milli marşımız 94 yıldır büyük bir gurur ve coşkuyla gönderimizde yankılanmaktadır. Bağımsızlık ülkümüzden taviz vermeyeceğimizin en asil ifadesi olan marşımızın her okunuşunda yüreklerimiz titremektedir. Birlik ve beraberliğimize vurgu yapan düşünceleri, milletimize ve devletimize duyduğu bağlılık, hürriyet ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza olan sevgisiyle merhum Akif daima minnet ve şükranla anılacaktır. Bu duygularla İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 94. yılında merhum Akif'i ve verdikleri eşsiz mücadele ile Türk tarihinde yeni bir sayfa açan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclis'in tüm üyelerini saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement