İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gaziantep'te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

12.03.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Onat Kurtlar Tiyatro Salonu'nda yapılan etkinlikteki konuşmasında, İstiklal Marşını iyi anlayabilmek için şair Mehmet Akif'i bilmek ve şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak gerektiğini söyledi.

Akif'in ruhunu iyi hissetmek gerektiğini anlatan Yanmaz, şunları kaydetti:

"İstiklal savaşımız Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Böyle dönemlerde milletler kendilerini yaşatan temel değerlerin farkına varırlar. Vatan, millet, hürriyet ve istiklal gibi kavramların asıl anmalı böyle dönemlerde daha iyi anlaşılır. Bir ulusu yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakan bağımsızlığı tehlikeye düşüren savaş bu kavramların ne kadar vazgeçilmez olduğunu anlamamızı sağlar."

İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişi canlandırıldığı programa Vali Ali Yerlikaya, ile çok sayıda davetli ve öğrenciyle vatandaş katıldı.

İlçelerdeki programlar

Nizip Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul müdürü İshak Kılıç, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Kompozisyon ve şiirlerin okunduğu etkinliğe Kaymakam Harun Sarıfakıoulları, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şimşek, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Belediye Başkan vekili Mahmut Kurt, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı ile çok sayıda davetli katıldı.

Araban Şerif Peri Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa ise Kaymakam Serhat Karabektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Murat Lale, Milli Eğitim Müdürü Ali Ertuğrul ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Araban Şerif Peri Ortaokulu Müdürü Erdoğan Türk, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Programda çeşitli sunumlar da yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement