İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

12.03.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik boyunca Mehmet Akif Ersoy'un çeşitli şiirlerini seslendiren öğrenciler sonrasında Cumhuriyet Oratoryosunu sahneledi.

Daha sonra ilçe genelinde ilköğretim ortaöğretim ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği günün heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında Mehmet Akif Eksoy'un şiirlerini okuyan ve anısını yaşatan öğrencilerle onur duyduğunu belirten Birincioğlu, "Programı düzenleyen öğretmenlerimize, öğrencilere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Programa, Vakfıkebir Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement