İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

12.03.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstiklal Marşı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, mesajında, İstiklal Marşı'nın imkansızlıklar içinde kurtuluş mücadelesi veren bir milletin hislerine tercüman olduğunu kaydetti.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, Türk Milletinin vatanına olan düşkünlüğünü tüm gerçeğiyle gözler önüne serdiğini belirten Çakar, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı ile ortaya konan inanç ve güvenin, günümüzde ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberliğimizi artırmasını diliyor, bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

- Belediye Başkanı Keleş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme alması ile Türk Milletinin mücadelesini destanlaştırdığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın her bir kıtasının kahramanlık ve vatan sevgisini ortaya koyduğunu belirten Keleş, "İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük bir cesaret ve moral aşıladı. İstiklal Marşı'nın her bir satırı, Türk milletinin kahramanlığını, vatan sevgisini, milli mücadelemizi en veciz biçimde ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de İstiklal Marşı'nın milletin bağımsızlığının simgesi olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın en önemli milli değerler arasında bulunduğunu kaydeden Keskin, mesajının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığının belgesi olan İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda coşkuyla eşlik ederek o şanlı günlerimizi tekrar tekrar anmaktan gurur duyuyoruz. Bu eserin yapı taşı şanlı ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi ardından da kaleme alarak bu destanı ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement