İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. Yılında M. A. Ersoy, Kosova Atatürk Lisesi'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. Yılında M. A. Ersoy, Kosova Atatürk Lisesi'nde Anıldı

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 96. Yılında M. A. Ersoy, Kosova Atatürk Lisesi\'nde Anıldı

Kosova kökenli olan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy için, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. yılı ve 'Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' nedeniyle, Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da şiir saati düzenlendi.

16.03.2017 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova kökenli olan İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy için, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. yılı ve 'Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' nedeniyle, Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da şiir saati düzenlendi.

Taşköprü Edebiyat Sohbetleri çerçevesinde T.C. Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Türk Yazarlar Derneği ve Doğru Yol TKSD Nazım Hikmet Edebiyat Kolu tarafından Mamuşa Atatürk Lisesi'nde düzenlenen şiir saatine çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Saygı duruşyla başlayan törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından ve eserlerinden bahsetti. Mamuşa Atatürk Lisesi Müdürü Hıvzı Mazrek de, böyle bir etkinliğin Mamuşa'da düzenlenmiş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç ise, Mehmet Akif Ersoy'u ata diyarında anmanın son derece anlamlı olduğunun altını çizdi. Kosova Türk Yazarlar Derneği Eşbaşkanı Dr. Taner Güçlütürk de Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri ve sanatı hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Mamuşa Atatürk Lisesi öğrencileri edebiyat hocaları Reşit Hanadan'la birlikte günün anlam ve önemine uygun hazırlamış oldukları program büyük alkış aldı.

Törende şair İskender Muzbeg, Zeynel Beksaç, Dr.Taner Güçlütürk ve T.C Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Ersoy'un şiirlerini okudular. Mamuşa Atatürk Lisesi'ndeki program, öğrencilerin kendi özgün şiirlerini okuması ve ardından okul avlusunda çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

Konuşmalar

Detay - Mamuşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. Yılında M. A. Ersoy, Kosova Atatürk Lisesi'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement