İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün Yıl Dönümü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hekimhan, Darende, Arguvan ve Kale ilçelerinde törenler düzenlendi.

13.03.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hekimhan, Darende, Arguvan ve Kale ilçelerinde törenler düzenlendi.

Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'ndaki törende Hekimhan Anadolu Lisesi Felsefe öğretmeni Ayfer Merve Yalçın, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında dereceye giren Çilem Ercan'nın sergilediği performans izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Slayt, oratoryo ve tiyatro gösterilerinin yapılığı, öğrencilerin şiirler okuduğu törene İlçe Kaymakam Tunahan Efendioğlu, Belediye Başkanı Vekili Emin Kılıçaslan, Cumhuriyet Savcıları Çağrı Pektaş ve Yunus Karagöz, Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, Emniyet Müdürü vekili Selami Şahin, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Darende

Darende Nadir İlkokulu tarafından METEM Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan okul müdürü Mustafa Kızmaz, İstiklal Marşı'nın tarihi, milli karakteri, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olduğunu söyledi.

Türk milletinin vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmadığını belirten Kızmaz, kahramanlık destanı İstiklal Marşı'nın, bugün de vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunması ve ardından öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisinin ardından İstiklal Marşı oratoryosu sahnelenen programda, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikte okul idaresi tarafından hazırlattırılan, ilçede yaşayan idareci ve vatandaşların seslendirdiği "Darendelilerin dilinden İstiklal Marşı" isimli video izletildi.

Programa, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi parti başkanları, çok sayıda okul müdürü, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Arguvan

Arguvan'da da Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan törene İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Cumali Bulut, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "İstiklal Marşımızı sevmek ve hissederek okumak, vatanımızı sevmektir, ülkemize sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır." dedi.

Arguvan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan "İstiklal Marşının Kabulü" konulu tiyatro gösterisinin sunulduğu törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kale

Kale ilçesindeki İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende ise Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinde Melahat Kılıç Aytekin yaptı.

İzollu İlkoklu öğrencisi Erva Öztürk'ün okuduğu İstiklal Marşı, salonda bulunanlar tarafında ayakta alkışlandı.

Edebiyat Öğretmeni Sabri Boyraz'ın okuduğu şiirler de katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement