İstiklal Marşını En Güzel O Okudu - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşını En Güzel O Okudu

İstiklal Marşını En Güzel O Okudu

Melikgazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

12.03.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan öğrenciye 2500, ikinciye 2000, üçüncüye ise 1500 TL ödül verilirken katılan diğer öğrencilere de Safahat kitabı hediye edildi.

Yarışmaya 16 ilçeden öğrenciler katıldı. İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında birinciliği Talas Fatma Kemal Timuçin Anadolu Lisesi'nden Canan Koşu birinciliğin, Yahyalı Yahya Gazi Anadolu Lisesi'nden Hatice Meltem Biçici ikinciliğin ve Develi Anadolu İmamhatip Lisesi'nden Şerife Danacıoğlu üçüncülüğün sahibi oldu.

Yarışmaya Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel kahraman, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı, Vedat Sağlam, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman " Bu yarışmayı Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak bir şekilde düzenledik. Bundan 100 yıl önce yazılmış olan istiklal marşımızın 100 yıl sonra da böyle bir törenini yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bugün coğrafyamıza baktığımız zaman kahraman Türk milletinin yine bir istiklal mücadelesi içerisinde olduğunu görüyoruz. Etrafımız bir ateş çemberi şeklinde sarılmış, yeni haritalar çizilme kaygısı içerisine girilmiş, etrafımızdaki ülkelerle ilgileniyormuş gibi gösterilmesine rağmen kod adı Türkiye olan uluslararası bir harekatın hedefi halindeyiz. Böyle bir durumda İstiklal Marşı gibi Türk milletinin bütün özelliklerini barındıran bir marşın güzel okunması ve güzel yazılmasının önemi bir kez daha anlaşılır. Bu çalışmada emeği geçen ilçelerdeki öğretmenlerimizden itibaren ilimizdeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Vedat Sağlam ise "Program bir yarışmadan ziyade İstiklal Marşını öğrencilerimize ezberletmektir. Bu yarışma sayesinde yüzlerce okulda öğrenciler kendi aralarında yarıştılar. Kendi aralarında yarışırken hepsi İstiklal Marşının 10 kıtasını okudu. Daha sonra okullarda yarışma oldu. Sonra da ilçelerde yarışmalar oldu. Öğrenciler İstiklal Marşını tekrar tekrar okumuş oldu. Amacımız öğrencilere marşı okutmaktı biz bu vesileyle amacımıza ulaşmış olduk. Bu tür faaliyetlerin gelecekte bilinçli bir nesil oluşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşını En Güzel O Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement