İstiklal Marşının Kabulünün 95'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşının Kabulünün 95'inci Yıl Dönümü

Karamanlı'da, İstiklal Marşının kabulünün 95'inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

14.03.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı'da, İstiklal Marşının kabulünün 95'inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Nimet Güvener İlkokulu konferans salonunda düzenlenen programa, Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan öğretmen Atila Bolat, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını, Türk milletinin yaşadığı acıyı ve heyecanı hissederek kaleme aldığını anlattı.

Bolat, İstiklal Marşında, duyguları yeniden canlandıran, gözlerde cesareti ve vatan aşkını hissettiren unutulmaz dizeler olduğunu ifade ederek, "İstiklal Marşında geceye doğan güneşin karanlığı kovuşu anlatılır. İstiklal Marşı, bir milletin mukaddesleri uğruna ettiği yeminin şiirleşmiş ifadesidir. İstiklal Marşımız, şanlı geçmişimiz, umut dolu geleceğimiz ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmış, hepimizin iştirak ettiği, kutlu bir sözleşmedir" dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından, İstiklal Marşı ile Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden örnekler okundu. Program slayt sunumu ve oratoryo gösterileriyle devam etti.

Program çerçevesinde Hakan Sevim Fen Lisesi, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ve Anadolu Lisesi arasında düzenlenen bilgi yarışmasında da Hakan Sevim Fen Lisesi birinci oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşının Kabulünün 95'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement