İsu Gebze'nin Kuzeyi ile Dilovası'nın Atıksularını Toplayacak - Son Dakika
Yerel

İsu Gebze'nin Kuzeyi ile Dilovası'nın Atıksularını Toplayacak

İsu Gebze\'nin Kuzeyi ile Dilovası\'nın Atıksularını Toplayacak

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, (İSU) Gebze ilçesinin kuzeyi ile Dilovası ilçesinin atıksularını kollektörler ile toplayarak yeni yapılacak Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlayacak projeye başlıyor.

04.03.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, (İSU) Gebze ilçesinin kuzeyi ile Dilovası ilçesinin atıksularını kollektörler ile toplayarak yeni yapılacak Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlayacak projeye başlıyor. Toplam 28 bin 446 metre kanalizasyon hattının yapılacağı proje, yaklaşık 15 milyon 629 bin TL'ye mal olacak.

İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinde 40 bin metreküp kapasiteli atıksu arıtma tesisi için ihale çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda inşaatına başlanacak arıtma tesisine atıksuları bağlamak için de Gebze Kuzey Bölgesi Kanalizasyon Kollektör Hatları İnşaatı projesini hazırlandı. İhalesi yapılan ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılan projenin inşaat çalışmalarına başlanmak üzere, Kocaeli Valiliği zamanında yapılan ve İSU Genel Müdürlüğü'ne devredilen Gebze Mutlukent Atıksu Arıtma Tesisi'nin devre dışı kalacak projede Gebze Arapçeşme ve Güzeller mahallelerinin tamamı, İnönü ve Gaziler mahallelerinin kuzeyde kalan kısımları, Gebze Küçük Sanayi Sitesi ve sanayi kuruluşları, Sultan Orhan ve Kirazpınar mahalleleri ile Pelitli ve Tavşanlı köylerinin kanalizasyon hatları toplanacak. Ayrıca, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi atıksu arıtma tesisine verilen Dilovası ilçesinin atıksuları da bağlamak için de terfi hattı ile terfi merkezi yapılacak.

Bölgede geçen derelerin kirlilik yükünü de ortadan kaldıracak olan projede atıksuların aktarılması için bin 400 ile 500 milimetre çaplarında betonarme, koruge ve polietilen borular kullanılacak. Toplam 28 bin 446 metre kanalizasyon kollektör ve terfi hattı ile 1 adet atıksu terfi merkezinin inşa edileceği proje 2 yıl sürecek. Tamamlanması ile bölgeye hayat katacak olan proje 15 milyon 629 bin TL'ye mal olacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsu Gebze'nin Kuzeyi ile Dilovası'nın Atıksularını Toplayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement