İsveç İçin Kululu Seçmenler Çok Önemli - Son Dakika
Yerel

İsveç İçin Kululu Seçmenler Çok Önemli

İsveç Fahri Konsolosu Akdeve: "İlk defa bir Avrupa Birliği üyesi ülke Türkiye'de bir ilçede sandık kuruyor.

26.08.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, İsveç'te yapılacak yerel ve genel seçimlerde Kulu'da sandık kurulmasıyla ilgili, yarın kurulacak sandıkta Kulu'daki İsveç vatandaşlarının oy kullanacağını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Akdeve, önümüzdeki yıl Kulu'dan İsveç'e göçün yıl dönümünün kutlanacağını söyledi.

İsveç devletinin, ülkeye göç eden Kulululara büyük önem gösterdiğini belirten Akdeve, Kulu'da fahri konsolosluğun kurulduğunu dile getirdi.

"Böyle bir AB üyesi ülkenin Türkiye'de bir ilçede konsolosluk açması belki bir ilk" diyen Akdeve, tatile gelen İsveç vatandaşlarının her türlü sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

İsveç'te 14 Eylül'de seçimler yapılacağını hatırlatan Akdeve, şöyle devam etti:

"İlk defa bir Avrupa Birliği üyesi ülke Türkiye'de bir ilçede sandık kuruyor. Yarın itibariyle kurulacak sandıkta Kulu'daki İsveç vatandaşları oy kullanacak. Bir AB üyesi bizim ülkemizdeki vatandaşlarının demokratik haklarını yerine getirebilmesi için gerekli altyapıyı sağladı. Normalde sadece İstanbul ve Ankara'da sandık kuruluyor. Sadece Kulu'da İsveç vatandaşlarının oy kullanmasına yönelik imkan sağlandı. Bu da ilginin önemli göstergesidir. Önceleri İsveç'teki Kululara yönelik propaganda yapılıyordu, bugün Kulu'da propaganda yapılıyor. Partiler temsilcilerini buraya gönderiyor"

Oy katılımını artırmak istiyorlar

İsveç'teki bir partinin milletvekili Sedat Doğru, seçim çalışmaları için geldiği Kulu'da AA muhabirine açıklama yaptı. Kulu'da oy katılımını artırmak istediklerini vurgulayan Doğru, önceden iki hafta oy sandığının Ankara'da kurulduğunu şimdi bir günlüğüne ilçeye getirileceğini ifade etti.

Doğru, İsveç devletinin Kulu'ya çok önem verdiğini belirterek, "Kulu'da köy köy dolaşıp seçim broşürlerini dağıtıyoruz. Kendimizi tanıtıyoruz. Seçmenlerden ilk başta oylarını kullanmalarını istiyoruz. 'Madem İsveç devleti bu kadar Kulu'ya önem veriyor, siz de oylarınızı kullanın' diyoruz.  İsveç'te yaşayan Türklerin yüzde 80'den fazlası bu ilçeden olduğu için çok önem veriyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsveç İçin Kululu Seçmenler Çok Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement