Isveç'ten Dönen Eker'den Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Isveç'ten Dönen Eker'den Çarpıcı Açıklamalar

Isveç\'ten Dönen Eker\'den Çarpıcı Açıklamalar

İsveç'teki toplantı krizinin ardından İstanbul'a dönen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Stockholm'de yaşananları anlattı.

13.03.2017 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'teki toplantı krizinin ardından İstanbul'a dönen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Stockholm'de yaşananları anlattı. Eker, PKK'lıların iş yeri sahibini tehdit ederek sözleşmeyi iptal ettirdiğini belirtti.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek yeni Anayasa referandumu öncesi gerçekleştirilen toplantılar kapsamında İsveç'in başkenti Stockholm'de iş yeri sahibi tarafından sözleşmesi iptal edilen, ancak sorunun çözülmesinin ardından planlanan toplantıyı başka bir yerde gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'a döndü. Atatürk Havalimanı VIP salonunda gazetecilerin konuya ilişkin sorularının yanıtlayan Mehdi Eker, Stockholm'de yaşananları anlattı.

PKK BASKISI İŞ YERİ SAHİBİNE GERİ ADIM ATTIRDI

PKK terör örgütü yandaşlarının toplantı için kiralanan iş yeri sahibini tehdit ettiğini dile getiren Mehdi Eker, "İsveç'te bir salon tutulmuş fakat PKK'lılar baskı yapmışlar. PKK'lıların baskısı sonucu oradaki salon sahibi kiralamaktan vazgeçmiş. Bunun üzerine tabi alternatif bir yer planlanmıştı ve onun üzerine biz vatandaşlarımızla orada görüştük. PKK'lıların bazı protestoları dışında orada herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.

"HOLLANDA'NIN TUTUMU BAZI AVRUPALI POLİTİKACILARIN UYUYAN HİTLER RUHUNUN ORTAYA ÇIKMASIDIR"

Hollanda'nın son günlerdeki demokrasiye uymayan tutumuna da değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "Esas bizi üzen Hollanda'nın Rotherdam'daki tutumu. Bu maalesef bazı Avrupalı politikacıların uyuyan Hitler ruhunun ortaya çıkmasıdır. Bu Avrupa açısından vahim bir durumdur. Çünkü Avrupa Birliği değerlerine açıkça bu ihanet ve hıyanettir. Bunu temizlemek ve bunun karanlığını bastırmak, gidermek de Avrupalılara düşüyor. Bu ruh tarihte Avrupa'ya, çok büyük bedeller ödetti. Bugün o ruhu taşıyan bazı davranışlar maalesef görüyoruz. Rotherdam'da itlerle ve atlarla oradaki vatandaşlarımıza yapılan saldırılar bunun tezahürüdür. Almanya'nın ve Hollanda'nın Türkiye'nin bir iç meselesi olan Anayasa değişikliğiyle ilgili bir halk oylamasında hayırdan yana açıkça tavır takınması ve bir hayır kampanyası başlatmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Yani bütün diplomatik teamülleri yerle bir eden, ikili ülke ilişkilerini ve tüm NATO'da müttefik olma durumunu hiçe sayan tutumu şiddetli bir şekilde kınadığımız bir durumdur. Buna karşı Türkiye Cumhuriyeti soğukkanlılıkla gereğini yapacak" dedi.

"AVRUPA'NIN BAZI ÜLKELERİ KOYUNLARINDA YILANLAR BESLİYORLAR"

Bazı Avrupa ülkelerinin PKK terör örgütü ve FETÖ terör örgütlerine destek verdiğini belirten Eker, "Avrupa'nın bazı ülkeleri koyunlarında yılanlar besliyorlar. Bu yılanları hangi maksatla besledikleri, onlardan ne şekilde istifade etmek için mi bu yılanları besliyorlar o onların bildiği bir iş. Bizim bildiğimiz bir iş değil. Gerek FETÖ'nün, gerek PKK'nın orada bazı uzantıları, yandaşları var. Onlar da bazı hükümetlerle birlikte hayır kampanyası düzenlemiş durumdalar. Almanya hayır kampanyası düzenliyor, Hollanda hayır kampanyası düzenliyor, PKK ve FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları hayır kampanyası düzenliyor. Demek ki herkes birlikte bunlar bir cephe halinde çalışıyorlar. Ne için? Türkiye'deki vatandaşların karar vereceği bir mesele bu, bizim kendi meselemiz. Bizim anayasamızda maddeler değişiyor. Almanya'yı, Hollanda'yı ne ilgilendirir. PKK ve FETÖ belli onlar Türkiye'ye zarar vermek istiyor. Demek ki bunun Türkiye'ye yarar getireceği düşünülüyor ve bu yararın Türkiye'de vuku bulmasına, Türkiye'nin bu yararla buluşmasını istemiyorlar. Hayır olsun istiyorlar ki kendi kendilerine göre bunda bir çıkar görüyorlar" ifadelerini kullandı.

"İSVEÇ HÜKÜMETİNİN TUTUMUNU TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

İsveç hükümeti tarafından toplantılara yönelik olumlu yöndeki açıklamaya da değinen Mehdi Eker, "İsveç hükümetinin tutumunu biz taktirle karşıladığımızı oradaki konuşmamda ifade ettim. İsveç hükümetinin dışişleri bakanlığı sözcüsü beyanat da verdi. 'Türkiye'den insanlar buraya gelip programladıkları konuşmaları yapabilir' şeklinde ancak PKK terör örgütü oradaki vatandaşlarımıza baskılar düzenliyor, onları tehdit ediyor. Dün de bunu yer yer gördük. Ama oradaki vatandaşlarımız bu tehditlere de pabuç bırakmadı. Bu sevindirici bir gelişme Bu bir mücadele biz bunu sürdüreceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Anayasa referandumu kapsamında Stokholm'de gerçekleştireceği işletme sahibi kira sözleşmesini iptal etmiş ancak sorun daha sonra çözülmüştü. İsveç Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kent Öberg İsveç Radyosuna yaptığı açıklamada "İsveç'te ifade özgürlüğü vardır, herkes konuşma ve toplantı yapma hakkına sahiptir. Böyle bir izin alınmışsa o toplantı yapılabilir" demişti.

(Ferhat Yasak /İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isveç'ten Dönen Eker'den Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin litre etil alkol, 11 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda etil alkol damıtma kazanı, doldurma makinası ve diğer malzemeler de ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı, diğerlerinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü
    12:58 Hatay'da bireysel konteynerde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Dikmece Mahallesi'nde bir bireysel konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda konteyner kullanılamaz hale geldi.

  • İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    12:57 İklim Değişikliği ve Tarım İlaçları Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    İklim değişikliğine bağlı mevsim değişiklikleri ile tarlalar ve bahçelerde bilinçsiz tarım ilacı kullanımı bal üretiminde kayba yol açıyor. Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Şükrü Gedik, Adana'da arıcılığın önemini vurgulayarak, iklim değişikliği ve tarım ilaçlarının bal üretimini azalttığını belirtti. Arıcılar, kuraklık ve tarım ilaçları nedeniyle bal üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

  • Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor
    12:57 Keşan'da TOKİ Konutlarının Temeli Atılıyor

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOKİ konutlarının temelinin yarın atılacağını duyurdu. 293 daire ve 10 iş yerinin yapımına başlanacak olan konutlar, 1 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı
    12:56 Afyonkarahisar'da Torbacılara Operasyon: 3 Gözaltı

    Afyonkarahisar'da yapılan denetimde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 43,50 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan aramalarda hassas terazi, sentetik ecza maddesi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi.

  • Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı
    12:55 Osmaneli'de 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmaması için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Kaymakam Ünal, böğürtlen yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla bu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlar da bu girişimden memnuniyetlerini dile getirdi.

  • Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu
    12:54 Safranbolu Cittaslow ağına dahil oldu

    Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerle han, hamam ve konaklarıyla ünlü Safranbolu, 33 Avrupa ülkesini kapsayan Cittaslow ağına dahil oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu turizminin gelişimine önemli bir katkı sunacağını belirtti.


Advertisement