İşveren Örgütlerinden Eş Başkan Anlı'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İşveren Örgütlerinden Eş Başkan Anlı'ya Ziyaret

İşveren Örgütlerinden Eş Başkan Anlı\'ya Ziyaret

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'ya dayanışma ziyaretinde bulunan işveren örgütü temsilcileri, kayyum atamanın sorunları çözmeyeceğini belirtti.

28.06.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Odası eski Başkanlarından, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Başkanı Mehmet Kaya, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Organize Sanayici İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Başkanı Nevin İl ile birçok işveren, DBP'li belediyelere kayyum atanması konusundaki tartışmalara karşı Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.

Sayar: Kayyum Ataması Yanlıştır

Belediyelere kayyum atamanın doğru olmadığına dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiklerini belirten DTSO Başkanı Ahmet Sayar, zor bir süreçten geçildiğini, sivil siyaset alanının iyice daraltılmış durumda olduğunu belirterek, "Seçilmişlerin ancak sandık yoluyla görevi devretmesi gerekiyor. Kayyum atama girişimi iş camiası ve sivil toplum kuruluşları açısından yanlış görülen bir durumdur. Beklentimiz böyle bir durumun yaşanmamasıdır. Yaşanacak aksi bir durum daralan sivil siyaseti konumunu daha da daraltacaktır. Zaten kaotik bir durum yaşanıyor ve kayyum ataması çözümsüzlüğü daha fazla derinleştirecektir. Özellikle hükümetin böyle bir karar almaması yönünde düşüncemiz ve talebimiz var. Dileğimiz, beklentimiz ve umudumuz böyle bir adımın atılmamasıdır." dedi.

Bedirhanoğlu: Kayyum Atamak Sorunları Çözmez, Derinleştirir

DOGÜNSİFED Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise 2013 yılında başlayan çözüm sürecinin bir anlamda sivil siyasetin genişlemesini ifade ettiğini, iş camiasının çözümün değerli ve önemli olduğunu sürekli dile getirildiğini anlattı. Tansiyonu ve gerginliği düşürme noktasında tüm siyasetçilerin dil ve üsluplarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Bedirhanoğlu, yerel yönetimlere kayyum atamanın sorunları çözmeyeceğini, aksine derinleştireceğini ifade etti. Bedirhanoğlu, "Sorunların çözümü için diyalog yolları tekrardan açılmalıdır." şeklinde konuştu.

Anlı: Pozitif Düşünenler Bir Adım Öne Çıksın

İşveren örgütü ve sivil toplum örgütü temsilcilerine dayanışma ziyareti için teşekkür eden Eş Başkan Anlı da Diyarbakır'ın iş dünyasıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla övünülmesi gereken önemli bir dinamik olduğuna işaret etti.

Birçok olumsuz duruma karşı pozitif düşünülmesi ve bu coğrafyada yaşayan insanlara inanılması gerektiğinin altını çizen Anlı, dönem dönem yaşanacak krizlere rağmen bunları aşabilecek güç ve iradeye sahip olunduğunu dile getirdi. Pozitif düşünen insanların bugün bir adım daha öne çıkması gerektiğini kaydeden Anlı, "İzleyerek ve sessiz bir şekilde bu sürecin geçmesini beklersek sonuç alma ihtimalimiz bulunmaz." dedi.

'Hizmete Devam Edeceğiz'

Halkın verdiği süre boyunca hizmete devam edileceğini belirten Anlı, halktan alınan bu emanetin halkın iradesini temsil edenlere devredileceğini söyledi. Bundan daha doğal ve makul bir yöntemin olmadığına işaret eden Anlı, "Bu sıkıntılı dönem, demokrasiyi tali duruma düşüren ve her şeyi güvenlikçi bir politikayla yorumlayan anlayış, umarız daha fazla tahribatlara yol açmadan en kısa sürede terk edilir." şeklinde konuştu.

'İç Barışımızı da Aynı Yöntemle Çözmeliyiz'

Ramazan ayının birçok şeye vesile olabileceğini vurgulayan Anlı, şu çağrıda bulundu: "Bu bayram belki bir vesile olur ve en azından 3 ya da 5 günde olsa insanlar rahat bir nefes alırlar. Bu ayda birinci öncelik bir başkasına zarar vermeme olmalıdır. Sizlerin yanında çağrımızı ve talebimizi yeniliyoruz: Hiç değilse bayram döneminde bir başkasına zarar vermeyecek bir atmosferi sağlamalıyız. Çevremizdeki ülkelerle ilişkilerimizi tekrardan onarmaya çalıştığımız bir dönemde, kendi iç barışımızı da aynı yöntemle çözmeliyiz."

Ziyaretin bölgedeki ve Türkiye'deki diğer sivil toplum kuruluşlarına yol gösterici olmasını dileyen Anlı, "Umarız hem sizlerin hem bizlerin talepleri ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınır ve daha fazla tahribatlar yaşanmadan daha önceki süreçlere dönülür." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İşveren Örgütlerinden Eş Başkan Anlı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement