İşverene Asgari Ücret Desteği - Son Dakika
Yerel

İşverene Asgari Ücret Desteği

İşverene Asgari Ücret Desteği

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürü Satılmış Çelik yürürlüğe yeni giren kanunda öngörülen asgari ücret desteğinden yararlanmak için iş verenlerden başvuru şartı aranmayacağına dikkat çekerek "Usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenlerimiz, kanun hükümlerinden her hangi bir işlem yapmaksızın yararlanacaklardır"dedi.Balıkesir SGK İl Müdürü Satılmış Çelik kurum çalışmaları ve yürürlüğe yeni giren asgari ücret desteği ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

11.02.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürü Satılmış Çelik yürürlüğe yeni giren kanunda öngörülen asgari ücret desteğinden yararlanmak için iş verenlerden başvuru şartı aranmayacağına dikkat çekerek "Usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenlerimiz, kanun hükümlerinden her hangi bir işlem yapmaksızın yararlanacaklardır"dedi.

Balıkesir SGK İl Müdürü Satılmış Çelik kurum çalışmaları ve yürürlüğe yeni giren asgari ücret desteği ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Çelik Balıkesir'e yeni geldiğini bu nedenle tanışma ve istişare toplantılarına çok önem verdiğini söyleyerek " Sektörler bazında işveren hizmet rehberleri oluşturuldu ve bu rehberlerin dağıtımını yaptık. Bunun yanında Diyanet ile iş birliği içindeyiz. Vaaz ve hutbelerde sosyal güvenlik konularını işleyip kayıt dışının önüne geçilmesi için projelerimiz var. Yine sosyal güvenlik bilincinin arttırılması ile ilgili olarak okullarda eğitimlerimiz devam ediyor. Basın mensupları ile yine bir istişare toplantımız olacak bir araya geleceğiz. Tanımak önemli tanımadan olmuyor.İşveren ve kurum amirleri ile ziyaretlerimiz devam ediyor.Gerek mülki amirlerimiz gerekse belediye başkanımızla ilişkilerimiz devam ediyor.Her türlü sosyal güvenlik konularında kendilerine destek veriyoruz.Balıkesir güzel bir şehir merkezi küçük gibi gözükse de ilçeleri devasa, hepsi birer il gibi.12 tane Sosyal Güvenlik Müdürlüğümüz var, bunlardan 3'ü merkezde diğerleri ise ilçelerde.İşyeri ve çalışan potansiyelimiz çok düşük değil.Sosyal Güvenlik konusunda genel sağlık sigortası işlemleri tamamlandı ve gerekli bilgilendirmeler yapıldı.Yine işveren ve emeklilik hizmetlerimiz devam ediyor.Aksayan yada rötarlı bir işimiz yok, tüm işlerimiz devam ediyor"dedi.

Yürürlüğe yeni giren asgari ücret desteği hakkında da bilgiler veren Balıkesir SGK İl Müdürü Satılmış Çelik "Asgari ücret desteği ile ilgili bilgilendirme, 5 şubat 2016 tarihinde, kurumumuz internet sitesinden yapılmıştır.Bilindiği üzere 6661 sayılı kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa eklenen geçici 68. maddede, haklarında uzun vadeli sigorta kolu hükümleri uygulanan sigortalılardan dolayı işverenlerimize 2016 Ocak ila 2016 Aralık aylarına münhasır olmak üzere hazine desteği verilmesine imkan sağlanmıştır. Bu kanunda öngörülen asgari ücret desteğinden yararlanmak için iş verenlerden başvuru şartı aranmayacak olup, usul ve esası genelgede açıklanacak olan şartları taşıyan işverenlerimiz, kanun hükümlerinden her hangi bir işlem yapmaksızın yararlanacaklardır.Anılan madde uyarınca verilecek destek tutarı takip eden ayda tahakkuk edecek prim borçlarına mahsup edileceğinden,2016 Ocak ayında çalıştırılan sigortalılardan dolayı verilecek olan hazine desteği de 2016 Şubat ayına ilişkin prim borçlarından mahsup edilecektir.Dolayısıyla mahsuplaşma işlemi 2016 Mart ayında yapılacaktır.Konuyla ilgili uygulamanın usul ve esasları hazırlanmış olup, kanunla belirtilen ilgili kamu kuruluşlarının görüşlerine sunulmuştur.İlgili kamu kuruluşlarının görüşleri alındıktan sonra genelge yayınlanacak olmakla birlikteanılan madde uyarınca 2016 Ocak ayına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin verilmesi ve muhteviyatı primlerin ödenme şeklinde her hangi bir değişiklik olmayacağından, 2016 Ocak ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerinin verilmesi ve muhteviyatı primlerin ödenmesi ile ilgili işlemler mevcut uygulamalar çerçevesinde yürütülecektir"şeklinde konuştu.

İl Müdürlüğüne ait yeni hizmet binasının inşaatının şuan durduğuna dikkat çeken Çelik "İhaleyi TOKİ yaptı. TOKİ başkanlığı ile gerekli görüşmeler yapıldı ve buradan alınan bilgiye göre ihaleyi alan firmayla gerekli yazışmalar yapılmış.Yasal süreç tamamlandıktan sonra büyük ihtimalle başka bir firmaya ihale edilecek.Bu süreçte en az 1 yılımızı alır"şeklinde sözlerini tamamladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşverene Asgari Ücret Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement