İtalya Başbakanı: "Daha Adil ve Daha İnsani Hale Getirmek İçin Avrupa'yı Değiştirmeliyiz" - Son Dakika
Güncel

İtalya Başbakanı: "Daha Adil ve Daha İnsani Hale Getirmek İçin Avrupa'yı Değiştirmeliyiz"

İngiltere'de yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararı çıkmasına İtalya Başbakanı Matteo Renzi'den ilk yorum geldi.

24.06.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yapılan referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma kararı çıkmasına İtalya Başbakanı Matteo Renzi'den ilk yorum geldi.

Brexit sonucu üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Matteo Renzi, Twitter hesabından paylaştığı iletide, "Daha insani ve daha adil bir hale getirmek için değiştirmeliyiz (Avrupa'yı). Ancak Avrupa bizim evimiz, geleceğimiz" yönünde ilk yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ise, "Ayrılık kararına saygı duyuyorum, ama şimdi Avrupa projesini yeniden başlatmalıyız. Avrupa hiçbir şey olmamış gibi davranamaz, değiştirecek çok şey var" diye görüşünü açıkladı.

Başbakan Renzi, İngiltere'nin ayrılık kararı sonrası Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda ve Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco'yu acil toplantıya çağırdı.

Salvini: "İtalya da AB'den çıkmalı"

Aşırı sağcı parti Kuzey Ligi (Lega Nord) lideri Matteo Salvini ise, İngiliz halkının cesaretini överken, onların kalplerinin, akıllarının ve gururlarının, yalanlar, tehditler ve şantajların (AB kurumlarının) üstesinden geldiğini belirtti.

Salvini, "Teşekkürler Büyük Britanya, nihayet Avrupa değişecek, şimdi sıra bizde" sözleriyle İtalya'nın da AB'den çıkması gerektiğine işaret etti.

AB'ye şüpheyle yaklaşan ancak bu birlikten çıkılmasını savunmayan ana muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi ise, bu atmosferden faydalanarak, Euro'dan çıkma referandumu talebini yineledi.

5 Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo'nun bloğunda yapılan açıklamada, "Avrupa'nın, bankaların ve lobilerin birliği değil, bir topluluk olmasını istiyoruz. AB ya değişecek ya da ölecek" yorumu yapıldı. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya Başbakanı: 'Daha Adil ve Daha İnsani Hale Getirmek İçin Avrupa'yı Değiştirmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement