İtalya'da Deprem Bölgesinde Ohal - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Deprem Bölgesinde Ohal

İtalya\'da Deprem Bölgesinde Ohal

İtalya’da Çarşamba günü meydana gelen ve en az 250 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremin vurduğu bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

26.08.2016 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da Çarşamba günü meydana gelen ve en az 250 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremin vurduğu bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

İtalya, Çarşamba günü TSİ 04.36'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremle sarsılmıştı. Deprem, vurduğu bölgelerde büyük bir yıkıma neden olurken şu ana kadar en az 250 kişi hayatını kaybetti, 365 kişi de yaralandı. Depremin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları sürerken, meydana gelen artçı sarsıntılar ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıyor.

İtalya'da, depremden en fazla etkilenen bölgelerde ise olağanüstü hal ilan edildi. İtalya Başbakanı Matteo Renzi, bölgenin yeniden yapılandırılması için 50 milyon Euro fon ayrılacağını ve depremzedelerden vergi alınmayacağını duyurdu.

Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremden en fazla Amatrice, Arquata, Acumoli ve Pescara del Tronto bölgeleri etkilendi. Yalnızca Amatrice bölgesinde 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bölgenin turistik bir bölge olması nedeniyle hayatını kaybedenler arasında turistler de bulunuyor.

Öte yandan polis, boş bir eve girerek yağmalama yapma girişiminde bulunan bir kişiyi yakaladı. - ROMA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İtalya'da Deprem Bölgesinde Ohal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement