İtalya'da Juventus Sürpriz Parma Yenilgisine Rağmen Zirvede - Son Dakika
Spor

İtalya'da Juventus Sürpriz Parma Yenilgisine Rağmen Zirvede

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 30. haftasında lider Juventus, son sıradaki Parma'ya yenilirken, ikincilik başkent takımları arasında el değiştirdi.

13.04.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ligin 30. haftasında zirvede önemli değişiklikler yaşandı. Lider Juventus, Parma'ya deplasmanda tek golle boyun eğerek, haftanın sürpriz gelişmelerinden birine imza attı. Juventus aldığı bu yenilgiye karşın 70 puanla şampiyonluğun en büyük favorisi olarak zirvede kalmaya devam etti.

Serie A'da ikincilik koltuğu uzun bir aradan sonra el değiştirdi. Haftalardır Roma'nın yer aldığı ikinci sıraya bu haftaki sonuçların ardından Lazio geçti. Roma, deplasmanda son 7 dakikasında Türk oyuncu Salih Uçan'ın da forma giydiği maçta Torino ile 1-1 berabere kalırken, Lazio evinde Empoli'yi 4-0 ile rahat geçince, mavi-beyazlı başkent takımı puanını 58'e yükseltti ve ikinci sıraya yerleşti.

Son haftalarda yükselen form grafiğiyle dikkati çeken Lazio'nun, gelecek hafta lider Juventus ile yapacağı karşılaşma büyük önem kazandı.

Ligde son bir ayı istikrarsız geçiren ve hafta arasında İtalya Kupası'na da veda eden Napoli, evinde 5. sıradaki Fiorentina'yı 3-0'lık net bir skorla yenerek, moral topladı ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolundaki iddiasını sürdürdü. Fiorentina ise 49 puanda kaldı.

Gol krallığı

Ligde 30 hafta sonunda gol krallığı yarışının zirvesinde 17 golle Juventus'un Arjantinli forveti Carlos Tevez bulunuyor.

Tevez'i 16'şar golü bulunan Inter'den bir diğer Arjantinli Mauro Icardi ile Milan'ın Fransız oyuncusu Jeremy Mendez ikinci sıradan takip etti.

Gol krallığı mücadelesinin 3. sırasında ise 15 golü bulunan Verona'nın emektar golcüsü Luca Toni yer aldı.

Sonuçlar

Genoa-Cagliari: 2-0

Parma-Juventus: 1-0

Verona-Inter: 0-3

Cesena-Chievo: 0-1

Atalanta-Sassuolo: 2-1

Napoli-Fiorentina: 3-0

Torino-Roma: 1-1

Udinese- Palermo: 1-3

Milan-Sampdoria: 1-1

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İtalya'da Juventus Sürpriz Parma Yenilgisine Rağmen Zirvede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement