İtalya'daki Tren Kazasında Ölü Sayısı Artıyor - Son Dakika
Güncel

İtalya'daki Tren Kazasında Ölü Sayısı Artıyor

İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde dün yaşanan tren kazasında ölü sayısı 27'ye yükselirken, enkazda halen kayıplar olduğu belirtiliyor.

13.07.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde dün yaşanan tren kazasında ölü sayısı 27'ye yükselirken, enkazda halen kayıplar olduğu belirtiliyor.

Bari kenti yakınlarındaki Andria ve Corato kasabaları arasında tek şeritli hatta ters istikamette yaklaşık 100 kilometre hızla seyreden iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralananların sayısı ise 50 olarak açıklandı.

Yetkililer, kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü ve enkazın kaldırılmasıyla ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını dile getiriyor.

Başbakan Matteo Renzi de dün olay yerinde incelemelerde bulunarak, kurtarma çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Gerçeği ortaya çıkarmak ve kazanın sorumlularını belirlemek için çalışacaklarını belirten Renzi, "Şimdi ağlama değil, kurbanların yakınlarının acılarını paylaşma ve yakınlığımızı onlara gösterme zamanı" dedi.

Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, insan hatası ihtimali üzerinde durulduğu aktarılıyor.

Enkazda kayıpları arama çalışmaları ise gece boyunca da sürdü.

Soruşturmayı yürüten savcı, trendeki yolcu sayısının net olarak bilinmediğini belirterek, "Çünkü bu bir uçak değil ve elimizde yolcu sayısına ilişkin bir liste yok" diye konuştu. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya'daki Tren Kazasında Ölü Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement