İtalya Genelkurmay Başkanı Mantelli'nin Irak Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İtalya Genelkurmay Başkanı Mantelli'nin Irak Ziyareti

İtalya Genelkurmay Başkanı Mantelli\'nin Irak Ziyareti

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya Genelkurmay Başkanı Mantelli'yi kabul etti Barzani: "Peşmergenin, ağır silah kullanımı için İtalya'da eğitilecek olması güzel bir gelişmedir" Mantelli: "Kürdistan bölgesinin talep ettiği anti tank ve benzeri ağır silahları vereceğiz.

11.11.2014 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya Genelkurmay Başkanı Luigi Binelli Mantelli'yi kabul etti.

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşme Barzani'nin, Erbil'deki resmi ofisinde gerçekleşti. Açıklamada konuşmasına yer verilen Mantelli, İtalya'nın, Kürt bölgesine yönelik askeri yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Peşmerge güçlerinin gösterdiği "kahramanlıkla", dini ve etnik unsurlar için huzurun ve istikrarın teminatı olduğunu dile getiren Mantelli, "Peşmergelerin teröristlere karşı elde ettiği zaferler büyüktür ve takdire değerdir. İtalya olarak askeri yardımlara devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Neçirvan Barzani de askeri ve insani yardımlardan dolayı İtalya hükümetine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Koalisyon güçlerinin yardımı ve Peşmergenin kahramanlığıyla teröristlerin planlarını bozacağız. Kürdistan bölgesini bu tehlikeli durumdan kurtaracağız. İtalya'nın askeri ve silah yardımları bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda Peşmergenin, ağır silah kullanımı için İtalya'da eğitilecek olması da güzel bir gelişmedir."

IŞİD ile Kürt bölgesi arasında uzun bir sınır olduğuna dikkati çeken Barzani, terörle mücadele için daha fazla silah ve askeri yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Barzani, özellikle anti-tank ve ileri teknoloji mayın tarama cihazlarına ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Ortak basın toplantısı

Öte yandan Mantelli, temasları kapsamında Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari ve Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver'le Erbil Uluslararası Havalimanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Mantelli, İtalya hükümetinin, Kürt yönetimine daha fazla yardım etmeye hazır olduğunu belirterek, "İtalya, IŞİD'den kaçan insanlara insani yardım ulaştıran ilk ülkelerdendir. Ayrıca Peşmergeye silah ulaştırdık. Bu silahların bazısı yeni, bir kısmı da klasikti" dedi.

Peşmerge güçlerinin ihtiyaç duyduğu silahları göndermeye devam edeceklerini bildiren Mantelli, "Kürdistan bölgesinin talep ettiği anti-tank ve benzeri ağır silahları vereceğiz. Bu silahlar yeni ve İtalyan üretimidir. Ayrıca mayın ve bomba imha cihazları göndereceğiz. Bunun için hem Kürdistan'da hem de İtalya'da Peşmergeye eğitim vereceğiz" şeklinde konuştu.

Mantelli, Mesut Barzani'yle görüşmelerine ilişkin bir soru üzerine ABD  ve koalisyon güçleriyle askeri eğitim merkezinin nerede kurulacağını değerlendirdiklerini, ayrıca Peşmergenin ihtiyacı olan ağır silahları tespit ettiklerini kaydetti.

Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari de İtalya'nın, Peşmergenin yanı sıra Irak ordusuna bağlı birliklere de Basra veya Nasiriye'de eğitim vermek istediğini söyledi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Genelkurmay Başkanı Mantelli'nin Irak Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
    10:34 Adana'da bir dergi binasında iki kadını bıçaklayan şüpheli tutuklandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir dergi binasına girerek tartıştığı iki kadını bıçaklayan Betül A., tutuklandı. Şüphelinin daha önce de mala zarar verme ve yaralama suçlarından kaydı bulunuyor. Yaralanan kadınlar ise hastaneden taburcu edildi.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement