İtalya Terörle Mücadele İçin Kültür-Sanat Kozunu Oynadı - Son Dakika
Güncel

İtalya Terörle Mücadele İçin Kültür-Sanat Kozunu Oynadı

İtalya Terörle Mücadele İçin Kültür-Sanat Kozunu Oynadı

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, terörle mücadele için güvenliğe ve kültür-sanat ile eğitime eşit bütçe ayrılacağını açıkladı.

25.11.2015 17:19  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, terörle mücadelenin sadece güvenliği sağlayarak yapılamayacağını söyleyerek, bu nedenle kültür-sanat ve eğitime olan yatırımları da artıracaklarını açıkladı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KÜLTÜR-SANAT DÖNEMİ

Roma'da konuşan Başbakan Matteo Renzi, terörle mücadeleye yönelik aldıkları yeni kararları açıkladı. 13 Kasım'da Paris'te gerçekleştirilen eş zamanlı saldırıları hatırlatan Renzi, İtalya'nın teröre cevabının, sadece güvenlik yatırımlarını artırarak olamayacağını söyledi.

GÜVENLİK VE KÜLTÜRE EŞİT BÜTÇE AYRILACAK

İtalya'da Güvenliğe ve Kültüre eşit bütçe ayrılacağını belirten Renzi, "Onlar terör istiyor, yaşam biçimimizi değiştirmek istiyor ama biz teröre teslim olmayacağız. Biz cahillikten daha güçlü olan kültürle, eğitimle onlara cevap vereceğiz.

Böylece önce onlar pes edecek. Güzellik, barbarlıktan daha güçlü olacak. Bu nedenle, gelir vergilerinden gelen 2 milyar Euro'luk bütçenin yarısını eğitim, kültür ve sanata, yarısını ise güvenliğe aktaracağız" diye konuştu.

"MÜZİKTEN NEFRET ETMEYİ ÖĞRETEN AŞIRICILAR"

Teröristlerin sınır dışından değil, kentin banliyölerinden geldiğine söyleyen Renzi, "Bizi öldürmeyi başaramayan, ancak korku içinde yaşatan, hayal kurmamızı ve sevmemizi engelleyen teröriste karşı bir çözüm bu.

Savaş görüntülerinden korkuyoruz, ancak bizi asıl korkutması gereken, gençlere müzikten nefret etmeyi öğreten aşırıcı, köktendinci kötü öğretmenlerin, imamların görüntüleri olmalıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya Terörle Mücadele İçin Kültür-Sanat Kozunu Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement