İtalya Serie A'da Yeni Sezon Heyecanı - Son Dakika
Spor

İtalya Serie A'da Yeni Sezon Heyecanı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2016-2017 sezonu, yarın oynanacak 2 maçla başlayacak.

19.08.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ SEÇKİN - İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2016-2017 sezonu, yarın oynanacak 2 maçla başlayacak.

Geçmişi 1898 yılına kadar giden ve 1929'dan beri bugünkü formatıyla oynanan Serie A'da 2016-2017 sezonunun açılışı, yarın akşam oynanacak Roma-Udinese ve Juventus-Fiorentina karşılaşmalarıyla gerçekleşecek. Ligin ilk haftası, pazar günü yapılacak karşılaşmalarla tamamlanacak.

Transfer döneminin oldukça hareketli ve bir o kadar maliyetli geçtiği yaz hazırlık döneminin ardından Serie A takımlarını, zorlu bir maç takvimi bekliyor.

Ligde 20 takımın, 38 hafta sürecek mücadelesinde sezonunun ilk yarısı, 22 Aralık'taki 18. hafta müsabakalarıyla sona erecek. Lige verilen aranın ardından 8 Ocak 2017'de 19. hafta maçlarıyla devam edilecek.

İtalya'nın en üst liginde 4 Eylül, 9 Ekim, 13 Kasım ile 26 Mart 2017 tarihlerindeki hafta sonlarında milli maçlar sebebiyle müsabaka oynanmayacak. Her sezon olduğu gibi bu yıl da 3 haftada (21 Eylül, 2 6 Ekim ve 22 Aralık) lig maçları hafta içi günlerde yapılacak.

En büyük favori Juventus

28 Mayıs 2017'deki 38. hafta mücadeleleriyle sona erecek sezonda, şampiyonluğun en kuvvetli adayı olarak yaz transfer döneminde kadrosunu yıldız isimlerle takviye eden, son 5 yılın şampiyonu Juventus'un adı öne çıkıyor.

Yeni sezona mevcut teknik direktörleriyle giren Roma ve Napoli de yine şampiyonluk favorileri arasında gösterilen takımlardan.

İtalyan liginin köklü ve başarılarıyla dünyaca ün yapmış Milano kentinin iki takımı; Inter ve Milan ise kulüp yönetimlerinden teknik kadroya dek köklü değişiklikler geçirerek yeni sezona girmeye hazırlanıyor. Çinli milyarder iş adamların satın aldığı her iki takım da sezona genç teknik adamlarla giriş yapacak.

Teknik direktörlüğüne son anda Roberto Mancini yerine Hollandalı Frank de Boer'i getiren Inter ile Vincenzo Montella'yı takımın başına getiren Milan'ın performansları merak konusu.

Serie A'da 2016-2017 sezonuna Juventus, Roma, Napoli gibi takımların da aralarında olduğu 10 takım, mevcut teknik direktörüyle girmeye hazırlanırken, aralarında Milan, Inter, Torino'nun da olduğu diğer 10 takım ise yeni sezonu, yeni antrenörlerle karşılayacak.

Derbiler

Dünya futbol kamuoyunun sonucunu merakla beklediği derbilerin yaşandığı İtalya Serie A'da, Milan ile Inter ligin 13. haftasında karşılaşacak.

İki başkent takımının mücadele edeceği Lazio-Roma derbisi ise 15. haftada oynanacak.

Cenova kentinin iki takımı; Sampdoria ve Genoa 9. haftada kozlarını paylaşırken, Torino ile Juventus arasındaki Torino derbisi ise 16. haftada yapılacak.

"İtalya Derbisi" olarak anılan Torino kenti takımı Juventus ile Milano kenti takımı Inter arasındaki dev mücadele de 4. haftada oynanacak

Öne çıkan transferler

Yeni sezon öncesi yaz transfer dönemi İtalya'da bir hayli hareketli geçti. Son şampiyon Juventus, kadrosuna kattığı Gonzalo Higuain, Dani Alves, Miralem Pjanic, Mehdi Benatia gibi yıldız isimlerle bu sezon her kulvarda daha da iddialı olacağının işaretini verdi. Siyah-beyazlı takımın özellikle Higuain'i, Napoli'den 90 milyon avro bedelle transferi, "Serie A tarihinin en yüksek maliyetli transferi" olarak kayda geçti.

İtalya'da transfer dönemini hareketli geçiren takımlardan biri de Inter oldu. Fenerbahçe'de sözleşmesi biten milli sol bek Caner Erkin'i renklerine bağlayan Inter, Ever Banega, Cristian Ansaldi ve Antonio Candreva gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Bu sezon yıllardır özlemini çektiği şampiyonluk hasretine son verme hedefinde olan Roma ise Juan Jesus, Federico Fazio, Bruno Peres ve Thomas Vermaalen'i renklerine bağlayarak iddialı bir kadro oluşturdu.

Son yıllarda şampiyonluğa oynamasıyla dikkati çeken Napoli de İtalya Milli Takımı'nın bu yıl Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri kadrosunda yer alan ve performansıyla yıldızı parlayan Emanuele Giaccherini ve Polonya'nın yıldızlaşan ismi Arkadiusz Milik'i kadrosuna kattı.

Genç teknik adam Vincenzo Montella ile yeniden yapılanmaya giden Milan ise Beşiktaş'ın Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Ernesto Sosa ile Pescara'dan Gianluca Lapadula'yı renklerine bağladı.

Rakamlarla Serie A

Birinci lig tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım konumunda, 32 kezle ipi göğüsleyen Juventus bulunuyor.

2006 yılında patlak veren "Calciopoli" şike skandalı nedeniyle 2006-2007 sezonunda Serie B'ye düşürülen ancak çabuk toparlanarak, son yıllarda lige damga vuran siyah-beyazlı takım, son 5'i art arda olmak üzere 32 şampiyonluk elde ederken, ligi 21 defa ikinci, 13 kez üçüncü sırada tamamladı.

Juventus'u 18'er şampiyonlukla Milan ve Inter takip ediyor. Genoa'nın 9 şampiyonluğunun bulunduğu Serie A'da Torino, Bologna ve Pro Vercelli yedişer defa mutlu sona ulaştı. Roma'nın 3 kupa kaldırdığı ligde, Lazio, Napoli ve Fiorentina ise ikişer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Lig tarihinde en uzun süre yenilmezlik unvanı ise Milan'ın elinde bulunuyor. Kırmızı-siyahlı takım, fırtına gibi estiği 90'lı yıllarda, 1990-1991'den 1992-1993 sezonuna kadar yaklaşık iki sene boyunca 58 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Juventus, 2013-2014 sezonunda aldığı 33 galibiyetle, bir sezonda en fazla maç kazanan takım olma unvanına erişti.

Üst üste beşer kez ligde zafere ulaşan Juventus, Torino ve Inter, en uzun şampiyonluk serisi yakalayan takımlar olarak dikkati çekiyor. Juventus, ligde bu yıl da mutlu sona ulaşması durumunda, İtalyan lig tarihinde 6 yıl üstüste şampiyon olma becerisini gösterecek ve bir ilke imza atacak.

Bir efsanenin son sezonu

İtalyan liginde 2016-2017 sezonu, futbolseverlerin önemli bir efsaneyi bir sezon daha izleyebilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Başkent Roma'da, "Totti diye yazılır, Roma diye okunur" yaygın söyleminin bir numaralı kahramanı olan ve adını altın harflerle sarı-kırmızılı kulüp tarihine yazdıran Francesco Totti, bu sezonun ardından yeşil sahalara veda edecek.

Eylül ayında 40 yaşını dolduracak Totti, bugüne kadar uğruna astronomik transfer tekliflerini reddedip, kaldığı ve şu ana kadar 601 kez formasını giydiği Roma için son kez ter dökecek.

Kulübüyle geçen sezon yolları ayırmanın eşiğine gelen ancak son haftalarda takımı sırtlamasıyla taraftarın gönlünde bir kez daha taht kuran yıldız isim, sarı-kırmızılı kulüple olan sözleşmesini 1 yıl daha uzatarak başta Romalı taraftarlar olmak üzere tüm futbolseverleri sevindirdi.

Salih ayrıldı, Caner geldi

Serie A'da yeni sezona girilirken son 2 sezonu kiralık olarak Roma'da geçiren ve fazla forma şansı bulamayan Salih Uçan, lige veda etti. Salih'ten boşalan Serie A'daki Türk futbolcu geleneğini Caner Erkin sürdürecek.

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den ayrılarak Inter'e giden Caner Erkin de Serie A'da top koşturan Türk oyuncular kervanına katılmış oldu.

Caner Erkin, yeni takımında 18 numaralı formayı giyecek.

İlk hafta

Bu hafta sonu başlayacak olan ligin ilk haftasının maç programı ise şöyle:

Yarın: Roma-Udinese ve Juventus-Fiorentina

21 Ağustos Pazar: Milan-Torino, Atalanta-Lazio, Bologna-Crotone, Chievo Verona-Inter, Empoli-Sampdoria, Genoa-Cagliari, Palermo-Sassuolo, Pescara-Napoli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İtalya Serie A'da Yeni Sezon Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı
    09:58 Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı

    Türkiye Curling Federasyonu'nun 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları, Erzurum Yakutiye Curling Salonu'nda başladı. 7 il, 15 kulüp, 16 takım, 7 hakem, 16 antrenör ve yaklaşık 80 sporcu bu müsabakalara katılıyor. Yükselme finalleri sonrasında derece yapan takımlar, Erzurum Curling Salonu'nda yapılacak olan Türkiye Curling 2. Lig Müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.

  • Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri
    09:53 Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergah değişiklikleri yapacak. Ayrıca, Bostanlı-Üçkuyular Feribotu da çalışmayacak ve yerine yolcu gemisi seferleri düzenlenecek. Maraton katılımcılarının rahat ulaşımı için Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport iskeleleri arasında ring seferleri yapılacak.

  • Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor
    09:49 Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde kamp çalışmalarını Kastamonu'da tamamladı. Taha Akgül, sakatlığının ardından iyileşerek çalışmalara başladı. Akgül, Rusya A Milli Takımı ile kamp yapacak ve ikinci kez altın madalya hedefliyor.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.


Advertisement