İtfaiyecilik Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

İtfaiyecilik Haftası Kutlanıyor

Çankırı'da İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

29.09.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İtfaiye teşkilatının haftasını kutladı.

İtfaiyenin çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Özcan, "İtfaiye artık sadece yangınlara müdahale etmiyor, gelişen dünyada birçok olaya müdahale eder duruma gelmiştir. Bundan sonra bayramlarda sadece emniyet güçlerini değil, itfaiye teşkilatını da ziyaret edeceğim" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de göreve geldiği günden bugüne kadar teşkilata gerekli önemi verdiği dile getirdi.

Gelişen dünya düzeni içerisinde itfaiye teşkilatını daha da güçlendirmek için her türlü katkıyı sağladıklarını kaydeden Dinç, "İtfaiyemize 4 yeni araç daha alarak gücüne güç kattık" diye konuştu.

İtfaiye teşkilatının birçok alanda görev yaptığını anlatan Dinç, "İtfaiye teşkilatının sadece yangınlara değil kimyasal ve biyolojik vakalara da müdahale edebilecek kapasitede. Bu tarz eğitimlerimizi her zaman yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından itfaiye ekiplerince yapılan tatbikatta, yaralı bir kişi itfaiye aracıyla binadan alındı, yanan bir araç da söndürüldü. Kilitlenen bir araçta mahsur kalan kişinin kurtarıldığı tatbikatta, itfaiyenin arama kurtarma köpeğinin gösterisi izlendi.

Program sonunda törene katılan öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İtfaiyecilik Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement