İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat - Son Dakika
Güncel

İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ‘İtfaiye Haftası’ dolayısıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği tatbikat renkli görüntülere sahne oldu.

30.09.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 'İtfaiye Haftası' dolayısıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği tatbikat renkli görüntülere sahne oldu.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Gaziantepli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan tatbikatı izleyen vatandaşların zarar görmemesi için itfaiye erleri, her türlü güvenlik önlemini aldı.

Tatbikatta kaza yapan araç içerisinde kazazede kurtarma operasyonu, yanan araç söndürme operasyonu, yangın çıkan evden kişi kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan tatbikatın sonunda itfaiye erleri, tatbikatı izleyenlere iki itfaiye aracı arasında Türk Bayrağı asarak görsel bir şölen yaşattı.

Tatbikat ile ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında büyük ve gerçeğini aratmayan bir tatbikata imza attıklarını belirterek "Malum 25 Eylül-1 Ekim Türkiye'de 'İtfaiye Haftası' olarak kutlanmaktadır. Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bu haftayı değişik faaliyetlerle kutluyoruz. Demokrasi Meydanı'nda saygı duruşu ile başlayan faaliyetlerimiz, muhtelif yerlerde vatandaşlarımızla özel şirkette çalışanlarına, İl Sağlık Müdürlüğü, İller Bankası gibi kamu kurum personeline yönelik tatbikatlarla devam etti. Bugün de Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlarımıza açık tatbikat yapmak istedik. Burada gerek trafik kazası gerek ev yangını gerekse de trafik kazası sonrası oluşan yangınlarla ilgili farklı istasyonlar ayarladık ve vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairemizin kapasitesini, yaptığı faaliyetleri anlatmayı hedefledik. Tabi gönül ister ki kaza, bela, yangın olmasın ama olduğunda da vatandaşımız bilsin ki itfaiye teşkilatı elindeki tüm imkanları kullanarak hemşehrilerimizin yanında olacaktır. Amacımız cana ve mala gelecek zararları azaltmak. Mümkünse olmamasını sağlamak için de eğitimler ve denetimler yoluyla vatandaşlarımızın, halkımızın, öğrencilerimizin, personelimizin bilinçlenmesi, duyarlı olması. Bugünkü faaliyetimizin amacı buydu" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement