İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi

Damping önlemi olarak ABD menşeli "yalnız süspansiyon tipi polivinil klorür" için CIF bedelinin yüzde 18,81, Almanya menşeli ürünler için ise yüzde 16,44 olarak uygulanmasına karar verildi.

10.07.2015 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Damping önlemi olarak ABD menşeli "yalnız süspansiyon tipi polivinil klorür" için CIF bedelinin yüzde 18,81, Almanya menşeli ürünler için ise yüzde 16,44 olarak uygulanmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, yerli üretici Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin, ABD ve Almanya menşeli "yalnız süspansiyon tipi polivinil klorür"le ilgili yaptığı başvuru üzere başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, yürürlükteki önlemin ortadan kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildi. Bu nedenle damping önlemi olarak ABD menşeli söz konusu ürünler için CIF (mal bedeli, sigorta ve navlun) bedeli yüzde 18,81, Almanya menşeliler için de yüzde 16,44 olarak belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement