İthalatta Dopingi Önleme Kararı - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Dopingi Önleme Kararı

Ekonomi Bakanlığı Çin ve Hindistan menşeli pistonlu motorlardan Türkiye'ye ithalatında uygulanan dampinge karşı kesin önlem kapsamında değişikliğe gitti.

25.07.2014 12:43  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığı Çin ve Hindistan menşeli sıkıştırmayla ateşlemeli içten yanmalı pistonlu motorlardan "diğerleri"nin Türkiye'ye ithalatında uygulanan dampinge karşı kesin önlemin kapsamında değişikliğe gitti. Bakanlık, su soğutmalı ve birden fazla silindire sahip motorları bu grubun dışında tuttu.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksiz Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün itibarıyla yürürlüğe giren tebliğ ile Hindistan ve Çin menşeli sıkıştırmayla ateşlemeli içten yanmalı pistonlu motorların "8408.90.41.90.00" Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu "diğerleri" başlıklı malların Türkiye'ye ithalatında uygulanan dampinge karşı kesin önlemin kapsamında değişikliğe gidilerek, su soğutmalı ve birden fazla silindire sahip motorlar bu grubun dışında tutuldu. Buna göre Hindistan firması Greaves Cotton Limitet'in su soğutmalı ve birden fazla silindire sahip motorlar hariç diğerlerinin Türkiye'ye ithalatında CIF bedelin yüzde 5.71'i oranında, diğer Hintli şirketlere yüzde 14.38'i oranında, Çin firması Changzhou Changfa Imp - Exp. Co.'ya yüzde 152.48'i oranında, Çinli diğer firmalara yüzde 165.18'i oranında dampinge karşı önlem uygulanacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Dopingi Önleme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement