İtirazlar İki Kez Başkanlık Değiştirdi - Son Dakika
Yerel

İtirazlar İki Kez Başkanlık Değiştirdi

İtirazlar İki Kez Başkanlık Değiştirdi

30 Mart yerel seçim sonuçlarında MHP’nin 7 oy farkla kazandığı Aydın’ın Buharkent İlçe Belediye Başkanlığı itirazlar sonucu seçimden 5 gün sonra AK Parti’ye geçerken, yapılan yeni itiraz sonucu Belediye Başkanlığı yeniden MHP’ye geçti.

06.04.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçim sonuçlarında MHP'nin 7 oy farkla kazandığı Aydın'ın Buharkent İlçe Belediye Başkanlığı itirazlar sonucu seçimden 5 gün sonra AK Parti'ye geçerken, yapılan yeni itiraz sonucu Belediye Başkanlığı yeniden MHP'ye geçti. 9 bin 329 seçmenden 8 bin 733'ünün sandık başına gittiği seçimlerde, 123 oya sandık kurulu tarafından mühür basılmamasıyla başlayan tartışmalar sonucunda 5 oyla MHP'nin kazandığı Başkanlık AK Parti'ye geçti. Bu karara itiraz eden MHP'liler YSK'dan son sözü alarak Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

30 Mart seçimlerinde Buharkent ilçesindeki 1013 nolu sandıktaki 112 oyun sandık mührü basılmamasından dolayı, 11 oyun içinde muhtarlık pusulasının çıkmasından dolayı geçersiz sayıldığı seçimleri 7 oy farkla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural'ın kazandığı açıklandı. 7 oyla kaybettiği seçim sonuçlarına itiraz ederek, sandık görevlilerinin hatası ile geçersiz sayılan 123 oyun değerlendirilmesini isteyen AK Parti heyetinin itirazı Nazilli İlçe Seçim Kurulunca reddedilirken, bir üst kurula giden AK Partililerin itirazı Aydın İl Seçim Kurulunca kabul edilerek oyların sayılması istendi. Önceki gün sabah saatlerinde Nazilli Adliyesi'nde Seçim Hakimi başkanlığında tutanak tutularak oy sayımına geçildi, yaklaşık 4 saat süren sayım işlemlerinin sonunda arkası mühürlü olan ancak içerisinden muhtarlık kağıdı çıkan 11 oydan 3'ü MHP, 2'si CHP, 1'i AKP ve 5'i de birden fazla mühür basıldığı için geçersiz sayılırken, itirazlara neden olunan 112 arkası mühürsüz oyun 48'i AKP, 42'si CHP, 12'si MHP, 1'i BTP, 1'i SP ve 8'i geçersiz sayıldı.

Alınan karar doğrultusunda 27 oy farkla Belediye Başkanlığı MHP'den, AK Parti'ye geçti. İki gün itiraz süresi bulunan karara bu kez itiraz eden MHP heyeti son kararı YSK'dan onaylattı. Seçim kanunlarında açıkça yazan mühürsüz oy pusulaları geçersiz sayılır maddesinden yola çıkan MHP'liler ise YSK'nın ilk tutanakları onaylaması ile Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'den aldı.

'YARGIYA GÜVENİYORUZ'

30 Mart seçimlerinden zaferle çıkmalarına rağmen bugüne kadar itirazlar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden MHP'li Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural; şunları söyledi: "YSK'dan seçim kanununa uygun karar çıktı. Kararda açıkça mühürsüz oy pusulaları geçersiz sayılır yazıyor ve bu karara Aydın İl Seçim Kurulu nasıl karşı çıktı anlayamamıştım. Yargıya güveniyordum ve güvenimiz boşa çıkmadı. Mühürsüz oyların geçersiz olduğu onaylandı. Aydın da kuruldan karar çıktı. Mevlam hayırlısını eylesin. İnşallah bu karar Buharkent ve ülkemiz için hayırlı olur. Buharkentli hemşehrilerime yeniden hizmet etmek için mazbatayı almayı bekliyorum." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtirazlar İki Kez Başkanlık Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement