İTO Başkanı Çağlar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İTO Başkanı Çağlar Açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Hem Rusya hem de İsrail ekseninde atılan diplomatik adımlar olumlu havayı hemen ekonomiye de aktardı.

14.07.2016 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Hem Rusya hem de İsrail ekseninde atılan diplomatik adımlar olumlu havayı hemen ekonomiye de aktardı. Bu olumlu havanın artarak devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

İTO'nun temmuz ayı meclis toplantısında Çağlar, Avrupa Birliğinde dengelerin değiştiğini belirterek, İngiltere'nin AB'den çıkması halinde AB ve ABD arasındaki ticaret anlaşmasına İngiltere'yle birlikte Türkiye'nin de dahil olması fikrinin öne çıkacağını kaydetti.

Çağlar, "Dış politikadaki yeni gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkisi söz konusu duruma bağlı olarak artıyor. Ticaret barışın en güçlü dilidir. Çözüm önerilerimizi dile getirmenin turizm, tarım ve inşaat gibi çeşitli sektörlerde yankı bulan sonuçları oldu. Son haftalarda hem Rusya hem de İsrail ekseninde atılan diplomatik adımlar olumlu havayı hemen ekonomiye de aktardı. Bu olumlu havanın artarak devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

İhracatçıya yeşil pasaport düzenlemesini de olumlu karşıladıklarını belirten Çağlar, varlık barışı sayesinde yurtdışından gelecek likiditenin de finansman kaynaklarını artıracağını anlattı.

Çağlar, şunları kaydetti:

"İlk çeyrekteki yüzde 4'lük büyümeyi yukarıya taşımak, siyasi konjonktürdeki olumlu değişimlerden tam manasıyla yararlanmak için faiz masrafını aşağıya çekmek elzemdir. Bu üreticinin bankaların, kamu maliyesinin hülasa tüm Türki·ye'ni·n yararınadır. Sanayinin çarklarında hızlanma başladı. Bugün açıklanan sanayi üretimi endeksi de bize bunu söylüyor. Mayıs ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 oranında arttı. Türkiye çevresel istikrar ortamının yakalanmasıyla sanayi üretimi endeksinde yüzde 20'lere ulaşacaktır. İTO olarak 10 adet yerli uçak siparişi için de harekete geçtik. TR jet ile bir iyi niyet anlaşmasına imza attık."

Kadıköy'deki İTO hizmet biriminin kira olduğunu ve mal sahipleriyle kira konusunda ihtilaf bulunduğunu bildiren Çağlar, "Daha uygun bir noktada hizmet vermek için Maltepe'de ihtiyacı karşılayacak arsa bulduk. Onaylamanız halinde mal sahibiyle nihai pazarlık yapacağız. Bu değerli gayrimenkulleri Odamıza kazandıracak ve Kadıköy hizmet birimimizi buraya taşıyacağız." diye konuştu.

Söz konusu arsanın alımına ilişkin oylama, çoğunluk sağlanamadığı için bir sonraki toplantıya ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İTO Başkanı Çağlar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement