İTO Üyeleri, TSE Belge ve Hizmetlerini İndirimli Alabilecek - Son Dakika
Güncel

İTO Üyeleri, TSE Belge ve Hizmetlerini İndirimli Alabilecek

İTO Üyeleri, TSE Belge ve Hizmetlerini İndirimli Alabilecek

TSE Başkanı Şentürk ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar arasında "Deney, Kalibrasyon, CE Belgelendirme ve Eğitim Alanlarında İşbirliği" protokolü imzalandı.

15.08.2014 17:14  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar arasında "Deney, Kalibrasyon, CE Belgelendirme ve Eğitim Alanlarında İşbirliği" protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle İTO üyeleri, TSE belge ve hizmetlerini indirimli alabilecek.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar arasında "Deney, Kalibrasyon, CE Belgelendirme ve Eğitim Alanlarında İşbirliği Protokolü" imzalandı. Eminönü İTO Merkez Binası'nda gerçekleştirilen törene, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın yanı sıra İTO üyeleri katıldı. İmzalanan anlaşmayla İTO üyeleri, TSE tarafından ilan edilen deney, kalibrasyon, eğitim hizmetleri ile CE belgelendirme ücretlerinden yüzde 20 ile yüzde 40 arasında indirimden yararlanması sağlandı.

İş dünyası ve TSE için çok önemli bir protokolün gerçekleştiğini söyleyen Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, imza ile iki kurum arasında iş dünyasının uluslararasındaki önünün açılacağını söyledi. Şentürk, "Gelişmekte olan ülkeler örneğin Pakistan'da üretilen ürünler, Avrupa'ya, Avrupa üzerinden de Türkiye'ye geliyor. Çünkü ürünler CE ve DE işaretlemelerinden dolayı direk Türkiye'ye gelemiyor. Oysa bu yolu bizim tarafa çevirme imkanımız var. Teklifimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu anlaşmayı yapacağız. Bunu da odalarımızın desteğiyle yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bugün ki anlaşmaya göre de İTO üyeleri bundan faydalanacak" dedi.

Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıldığını hatırlatan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, üyelerinin deney hizmetlerinden yüzde 20, kalibrasyon hizmetlerinden yüzde 40, eğitim hizmetlerinden yüzde 30, CE belgelendirmeden yüzde 20 olarak yararlanacağını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İTO Üyeleri, TSE Belge ve Hizmetlerini İndirimli Alabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement