İtso Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün Kuzeye Doğru Büyütülmesini İstedi - Son Dakika
Ekonomi

İtso Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün Kuzeye Doğru Büyütülmesini İstedi

İtso Başkanı Metin Anıl, İnegöl\'ün Kuzeye Doğru Büyütülmesini İstedi

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün gelecekte ovada değil, kuzeydeki tarım dışı arazilere doğru büyütülmesinin daha doğru olacağını söyledi.

05.03.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün gelecekte ovada değil, kuzeydeki tarım dışı arazilere doğru büyütülmesinin daha doğru olacağını söyledi. Müteahhitler Derneği'nin ziyaretinde konuşan Anıl, belediyenin yeni İnegöl Projesinin doğru bir karar olduğuna vurgu yaptı.

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İTSO'yu ziyaret etti. İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreter Mustafa Şentürk'ün hazır bulunduğu ziyarette konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün gelecekte hava kirliliği sorunu yaşamaması için bugünden doğru adımlar atılması gerektiğini söyledi. İnegöl'ün mevcut yerleşim alanının hava akımlarına kapalı olduğuna dikkat çeken Anıl, yeni yerleşim ve sanayi bölgelerinin ilçenin kuzeyinde planlanmasının doğru olacağını söyledi. 1980'li yıllarda Alanyurt'un kuzeydeki tepelik alanlarda planlandığını hatırlatan Anıl, "Ardından 2. OSB'de Hamzabey sırtlarında yapıldı. İnegöl Belediyesi de 10 yıl önce Karalar Köyü sırtlarında yeni yerleşim alanlarını planladı. İşte bunlar doğru adımlardır" dedi.

Metin Anıl gelecekte daha yaşanır bir İnegöl için hep birlikte çalışması gerektiğini de belirterek, İnegöl'ün sanayileşmeye devam edeceğini ancak tarım alanlarının da muhafaza edilmesi gerektiğini ifade etti.

İnşaat sektörünün Türkiye için önemli olduğuna da vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün gelecekte dağlık bölgelere taşınması için kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç olduğunu belirtti. İTSO olarak bu konuyu gündeme taşımaya başladıklarına vurgu yapan Metin Anıl, "Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi'nin mevcut İnegöl'ü tarım dışı arazilere taşıyacak projelerine destek vereceğiz. Kentsel dönüşüm projeleri hayata geçtiğinde İnegöl'deki inşaat sektörüne olumlu yönde katkı yapacaktır" diye konuştu.

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan'da konuşmasında İnegöl'ün gelecekte daha yaşanır olması için bir dizi proje hazırladıklarını söyledi. Bu projelerini İnegöl Belediyesi ile paylaştıklarını vurgulayan Baykan, "İnegöl'ün en güçlü sivil toplum kuruluşu olan İTSO'dan da projelerimize destek bekliyoruz" dedi.

İTSO'nun İnegöllü müteahhitlerin UEDAŞ ile yaşadığı sorunda devreye girerek hızla çözüm bulduğunu hatırlatan Fahrettin Baykan, bu destekleri nedeniyle Metin Anıl'a teşekkür etti. Baykan TOKİ'nin yerel müteahhitlerin işlerine engel olduğunu da savundu. TOKİ'nin müteahhitlere göre bir dizi avantajı olduğunu söyleyen Baykan, "Aynı avantajlar müteahhitlere verilse bizler daha uygun fiyatla konut üretebiliriz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İtso Başkanı Metin Anıl, İnegöl'ün Kuzeye Doğru Büyütülmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement