İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 40. Yılında - Son Dakika
Kültür Sanat

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 40. Yılında

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK), kuruluşunun 40. yılına özel "Pür Nida", "Meşk-i Safa", "Aşkname" adlı 3 albümlük bir arşiv serisi hazırladı.

06.03.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK), kuruluşunun 40. yılına özel "Pür Nida",  "Meşk-i Safa", "Aşkname" adlı 3 albümlük bir arşiv serisi hazırladı.

İTÜ TMDK'dan yapılan açıklamaya göre, sanat yönetmenliğini İTÜ TMDK Müdürü Prof. Dr. Adnan Koç'un yaptığı "Pür Nida" albümü için Erzurum'dan Yozgat'a, Kırıkkale'den Kütahya'ya farklı bölgelerden 15 türkü seçildi. Türküleri, Zara, Volkan Konak, Erol Parlak, Cem Doğan, Cengiz Özkan, Nursaç Doğanışık, Erdal Erzincan, Sevcan Orhan, Orhan Hakalmaz, Cumali Özkaya, Adile Kurt Karatepe, Celal Bakar, M. Salih İnan, Deniz Güneş ve Fatma Şahin seslendirdi.

Klasik Türk Müziği albümü "Meşk-i Safa" ise sanat müziğinden bir seçkiyle hazırlandı. Sanat yönetmenliğini Yrd. Doç. Dr. Adnan Çoban'ın üstlendiği, kronolojik bir repertuvara sahip olan albüm, Klasik Türk Müziği'nin geçmişten bugüne uzanan şarkılarını aynı CD'de topladı. Şarkıları, Münip Utandı, Esma Başbuğ, Çiğdem Yarkın ve Adnan Çoban yorumladı.

Çoksesli Makam Müziği türündeki "Aşkname"nin ise hazırlık aşaması sürüyor. "Aşkname'nin Sanat yönetmenliğini, İTÜ TMDK Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy yürütüyor. "Aşkname" de kısa süre içinde serinin 3. albümü olarak satışa sunulacak.

"Pür Nida" ve "Meşk-i Safa", 3 Mart itibarıyla mağaza raflarında ve dijital platformlarda satışa sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 40. Yılında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement