Iuc Başkanı Azizoğlu ve Beraberindeki Heyet Fetö ve Terör Örgütleriyle Mücadele İçin Sudan'a Gitti - Son Dakika
Güncel

Iuc Başkanı Azizoğlu ve Beraberindeki Heyet Fetö ve Terör Örgütleriyle Mücadele İçin Sudan'a Gitti

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyet, FETÖ ve diğer küresel emperyalizmin taşeronu olan terör örgütlerin Türkiye’de gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmek için Sudan’a gitti.

28.11.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyet, FETÖ ve diğer küresel emperyalizmin taşeronu olan terör örgütlerin Türkiye'de gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmek için Sudan'a gitti.

Azizoğlu ile birlikte AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Eski Fırat Üniversitesi Rektörü ve IUC Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fevzi Bingöl, IUC Başkan Danışmanı Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Fındık, Irak Kerkük Kelem Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Fetah Zengen, Pakistan Lahor Üniversiteleri Başkanı Prof.Dr.Awais Raoof ve diğer yetkililerinin bulunduğu heyet, Sudan ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakanlarla yapacakları görüşmelerin dışında, çeşitli toplantı ve görüşmelerde bulunacak.

Heyet, bugün Sudan Parlamentosunda ziyaretlerde bulunacak. Ezheri Üniversitesi'nde 'Sudan, Türk, Buluşması ve Kardeşliği' sempozyumuna katılacak ve sivil toplum örgütleriyle görüşecekler. Yarın ise, Zekat Divanı'nı ziyaret edecek heyet, Uluslararası Afrika Üniversitesi'nde brifingi katılacak ve İslam Akademik Sistemi üzerinde çalışmalar yapacak.

30 Kasım 2016 günü ise heyet, Sudan'ın en büyük ve tarihi üniversitesinde Khartoum Üniversitesinde Türk heyeti Uluslararası Üniversiteler Konseyi delegasyonu, Sudan, Pakistan, Irak, Mısır, Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkelerinden gelen rektör akademisyen ve bilim adamları ile İslam vakıf sistemi gündemi ile toplantılar yapacak. Sudan Devlet Erkanı ve Khartoum Üniversitesi Rektörü ile birlikte IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nun protokol açılış konuşmalarından sonra, akşam saat 17.00 devam edecek toplantı ve konferanslarla İslam ve vakıf sistemi ele alınacak. Uluslararası Üniversiteler Konseyi heyeti perşembe günü çalışmalarını tamamlayıp Türkiye'ye dönecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Başkanı Azizoğlu ve Beraberindeki Heyet Fetö ve Terör Örgütleriyle Mücadele İçin Sudan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement