İyc Bürosu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

İyc Bürosu Törenle Açıldı

İyc Bürosu Törenle Açıldı

İlim Yayma Cemiyeti’nin (İYC) ikinci hizmet bürosu Kastamonu’nun Cide ilçesinde hizmete açıldı.

08.05.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim Yayma Cemiyeti'nin (İYC) ikinci hizmet bürosu Kastamonu'nun Cide ilçesinde hizmete açıldı. Kastamonu il merkezi dışındaki ilk şubesi Bozkurt ilçesine açılan İYC'nin ikinci şubesi, Cide'de çeşitli etkinlikler düzenlenerek hizmete açıldı. 'En Sevgiliye Mektup Yazma Yarışması'nın ödüllerinin de sahibini bulduğu etkinlik için ilçeye gelen Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti'nin Mehteran ekibi, vatandaşlara bir gösteri sundu. Öğle namazı sonrası 21 kişiden oluşan Mehteran ekibi eski belediye binası önünde gösteri gerçekleştirip, programın yapılacağı Belediye Kültür Binasının önüne vatandaşların eşliğiyle gösteri yaparak geldi. Programa öğrenci ve vatandaşların büyük katılımı oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, Kara Mustafa Paşa Cami İmam Hatibi Mustafa Özsoy'un, Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İYC Cide Temsilcisi Cevdet Aslan, " Türkiye'nin zor zamanlarında insanların inançlarından dolayı horlandığı zamanlarda Anadolu'nun saf ve temiz insanlarına sahip çıkmak için ellerini taşın altına koyarak, bu müesseseleri tesis eden gerçek kahramanları saygı ile yad ediyorum. Yalnızca oralara ihale edilecek bir olay da değildir. Kalbinde iman taşıyan herkes bir şeyler yapmalıdır. Eliyle olmadı diliyle yine olmadı kalbiyle bir şeyler yapmalıdır. Hadi Türkiye genelini geçelim. Kastamonu'muzda 40 yıldır aktif bir şekilde çalışılıyor. Maalesef bundan biz 40 sene sonra nasipleniyoruz. 40 sayısının kültürümüzde önemli yeri vardır. Metaforik bir anlamlı da vardır. Mesela 40 yılı devirmek dönemselliği ifade eder. 40 yıllık olmak tecrübenin birikimin ustalığın alametidir. Kırkını çıkaran bebek bu aleme alışmış, kırkı çıkan mevta ise öbür aleme alışmıştır. Kırk haramilerin, kırk tarakta bezi olanların, kırk dereden su getirenlerin, haysiyeti kırk paralık olanların bu davada yeri yoktur. Bu yol nezaket, irfan yoludur. Bu yolda bir fincanın kırk yıl hatırı vardır. Okuma uğruna memleketlerinden kopup gelmiş memleket çocuğuna sahip çıkmak, eğitim hayatı boyunca yanında olmak mutluluğun en güzelidir. İYC bu idealle nesil yetiştirmiştir. Seneler önce ekilen tohumlar artık meyve vermeye başlamıştır. Bu tek başına bizlerinde başaracağı bir iş değil bu işe gönül veren sizlerin de eseri olacak. Şimdiler de yeni nesiller yetiştirmenin önemi daha da artmaktadır. Gençlerimizi kurdun, kuşun eline yem etmeyeceğiz, gençlerimizi başkalarının kullanmasına fırsat vermeyeceğiz. Artık gençlerimizi güvenmediğimiz mecralara emanet etmeyeceğiz. Kendi gençliğimizi kendimiz inşa edeceğiz. Biz sizlerden taşın altına kolunuzu bacağınızı koymanızı istemiyoruz. Attığınız tırnağınızı koysanız yeterlidir. Değerli büyüklerim dava uğruna görevden kaçınılmaz. İnsanlar bu davanın neferi olabilmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar" diye konuştu.

İYC Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse ise yapılan hizmetler ile ilgili yaptığı konuşmasında, "Cide'nin yeni nesil gençlerini hep beraber inşallah yetiştirelim diyorum. İlim Yayma Cemiyeti'nin açılmasına vesile olan başta Cevdet Aslan kardeşim olmak üzere destek olan İstanbul Arnavutköy İYC başkanımıza ve siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Cide İlçe Kaymakamı Fatih Demir yaptığı konuşmasında, "İlim Yayma Cemiyetinin amacı makam ve mevki kazanç değil, toplumun manevi değerlerini en iyi şekilde öğrenmesidir. Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu? Düsturu ile bu tür mesajlar ile yola çıkılmıştır. Bu kapsamda Cide ilçemizde İlim Yayma Vakfı öğrencilerimize yönelik birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Bunlardan bazıları ise sohbet, mescit, kütüphane kurma, Çanakkale gezisi ve çeşitli yarışmalardır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapılan hizmet ve faaliyetleri içeren slayt gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken, Cide İmam Hatip Lisesi emekli öğretmenlerinden olan ilahiyatçı Mustafa Yakut tarafından katılımcılara 'İrfan ve Edep' konulu konferans verildi. Programın ödül dağıtım bölümünde En Sevgiliye Mektup Yazma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Yaklaşık 40 öğrenciye bisiklet, küçük altın, kitap ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Birinci olan Birol Durası Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Yılmaz ise umre ziyaretiyle ödüllendirildi. YGS sınavında ilçe birinciliğini elde eden Cide Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meral Bora'ya ödülünü veren İstanbul Arnavutköy İlim Yayma Cemiyeti başkanı ve Arnavutköy belediye meclis üyesi olan Mesut Yavuz, aynı zaman başarılı öğrenciye üniversite için burs ve yurt sözü verdi. Ardından mehteran ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. Aynı zamanda cemiyete yardımcı olan hayırsever vatandaşlara şükran belgesi verildi.

Belediye Kültür Merkezindeki törenden sonra Mehteran ekibi ve vatandaşlar tarafından Atatürk Caddesindeki irtibat bürosuna kadar yürüyüş yapıldı. Cide İlim Yayma İrtibat Bürosu önünde açılış öncesi Vaiz Lütfi Pekcanlı tarafından açılış duasını yapıldı. Kastamonu İYC Şube Başkanı Fatih Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan, Arnavutköy İYC Başkanı Mesut Yavuz ve Cide İYC Şube Başkanı Cevdet Aslan tarafından büronun açılış kurdelesi birlikte kesildi. Etkinliklere İlçe Kaymakamı Fatih Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Avşar, Ağlı İlçesi eski Belediye Başkanı Muharrem Dinç, İl Genel Meclis Üyesi Mevlüt Ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan, Kastamonu İYC Şube Başkanı Fatih Köse, İstanbul Arnavutköy İYC Şube Başkanı Mesut Yavuz, daire amirleri ve davetliler katıldı. Program sonunda davetlilere ikramlarda bulunuldu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyc Bürosu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement