İyi Dersler Şoför Amca Projesi" - Son Dakika
Yerel

İyi Dersler Şoför Amca Projesi"

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik ekipleri, "İyi Dersler Şoför Amca Projesi" kapsamında eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

24.11.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik ekipleri, "İyi Dersler Şoför Amca Projesi" kapsamında eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Taşımalı eğitim sisteminde öğrenci servis sürücülerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artırmaları hedeflenen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin lastikleri arasında imzalanan işbirliği protokolüyle yürütülen "İyi Dersler Şoför Amca Projesi", ilçede hayata geçirildi.

Bu kapsamda Bafra Müftülüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, 391 öğrenci servis sürücüsü katıldı.

Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Çakmak,  toplantıda sürücülere trafik, yön ve işaretlerine uyma konularında bilgi verdi.

Çakmak, şöyle konuştu:

"Projenin ana hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförleridir. Bunun yanında okul servis şoförlerine eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri ile bu kişilerin proje çerçevesinde eğitilmesini sağlayacak proje ortağı ve paydaşı kuruluşların çalışanları da projenin hedef kitlesi içinde bulunmaktadır. Belirlenen illerde proje ortağı olan Jandarma Genel Komutanlığı personeli olan formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmektedir. Buna ek olarak, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla öğrenci taşımacılığı özelinde farkındalığı geliştirmek amaçlanmaktadır."

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim toplantısına katılan şoförlere trafik, ilk yardım ve iletişim konulu video izletildi. Toplantıya katılan şoförlere katılım belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İyi Dersler Şoför Amca Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement