Iyiliğe Yol Ver" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Iyiliğe Yol Ver" Kampanyası

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Türk ordusu El-Bab'da... Görüyorsunuz ki onlar da boş durmuyor, Şehitler Tepesi'ni kana buluyor, Kayseri'yi kana buluyorlar ve yeni yılın ilk saatlerinde Beşiktaş'taki bir eğlence kulübünü kana buladılar.

02.01.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Türk ordusu El-Bab'da... Görüyorsunuz ki onlar da boş durmuyor, Şehitler Tepesi'ni kana buluyor, Kayseri'yi kana buluyorlar ve yeni yılın ilk saatlerinde Beşiktaş'taki bir eğlence kulübünü kana buladılar. Bütün bunların bir tek nedeni var, Ankara'ya diz çöktürmek." dedi.

Sultanbeyli Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli Temsilciliği iş birliğiyle yürütülen "İyiliğe Yol Ver" kampanyası kapsamında toplanan insani yardım malzemelerini Haleplilere ulaştıracak tırlar yola çıktı.

Yardım tırlarının yola çıkması dolayısıyla Abdurrahmangazi Camisi önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, İHH İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli Temsilcisi Hüseyin Sürmeneli ve vatandaşlar katıldı.

Topçu, törende yaptığı konuşmada, kampanyaya destek olan Sultanbeyli halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendi adına teşekkürlerini iletti.

Türk milletinin, Suriye'de, küresel emperyalistlerin bombaları altında zulüm gören insanlara kucak açtığını ifade eden Topçu, "Türk ordusu El-Bab'da... Görüyorsunuz ki onlar da boş durmuyor. Şehitler Tepesi'ni kana buluyor. Kayseri'yi kana buluyorlar ve yeni yılın ilk saatlerinde Beşiktaş'taki bir eğlence kulübünü kana buladılar. Bütün bunların bir tek nedeni var, Ankara'ya diz çöktürmek. Ankara başını sağa sola çevirip bakamasın, onlar da 100 yıl önce başlattıkları projeyi gerçekleştirsinler. Bizim medeniyet coğrafyamızda yeniden bir harita çizsinler. Ama Sultanbeyli'den 7 düvele sesleniyoruz. Bizsiz asla harita belirleyemeyeceksiniz. Bize asla diz çökerttiremeyeceksiniz." diye konuştu.

Topçu, gece kulübünde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum ama görüyoruz ki hamd olsun bu millet nasıl ki iyi günde beraberse kötü günde de beraber. Devlet millet el ele. Kararlıyız, bunları dağdan temizledik. Çukurlardan temizledik. Kamudan da temizleyeceğiz. DEAŞ, PKK ve FETÖ'süyle bunların hepsini yedi düvelin kazdığı çukura gömeceğiz inşallah." dedi.

Topçu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Eğer biz Şam'da olmazsak, Halep'te olmazsak, Musul'da olmazsak, 'Karabağ'dan bana ne' dersek, 'Doğu Türkistan beni ilgilendirmez' dersek, 'Arakan'dan bana ne' dersek, 'Kosova'dan Somali'den bana ne' dersek ne Ankara'da oturabiliriz ne İstanbul'da oturabiliriz. Onun için Başkomutanımızın dediği gibi, 'La ilahe illallah diyen nerede bir kardeşimiz varsa, ay-yıldızlı al bayrak orada olacak inşallah. Nerede bir mağdur varsa orada olacağız."

Belediye Başkanı Keskin, 117 tır insani yardım malzemesi hazırlayıp gönderdiklerini belirterek, "Allah Sultanbeyli'den razı olsun. Buradaki bereket birlikte hareket etmekten kaynaklanıyor. Bu projede yer alan, var gücüyle mücadele eden, gayret gösteren tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Oruç ise 25 yıldır dünyanın 100'den fazla ülkesinde yürütülen bu tip çalışmaların içerisinde olduklarını kaydetti. Çok büyük felaketler gördük diyen Oruç, "Bosna'yı gördük. İHH'nın 25. yılı ve gördüğümüz hiçbir felaket bu büyüklükte değildi. Bu bizi de içerisine dahil eden bir felaket. Onun için duracak vaktimiz yok. Allah razı olsun çok iyi iş yaptık ama şimdi çok daha büyüklerini yapmamız gerekecek. 2017'de de bu çalışmalara mutlaka devam etmemiz lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edildi, temsili olarak alanda bulunan 3 tırın önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra 3 tırdan oluşan temsili konvoy yola çıktı.

Iyiliğe Yol Ver" Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iyiliğe Yol Ver' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement