İyilik-Der'den Suriye'ye 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika
Yerel

İyilik-Der'den Suriye'ye 2 Tır Dolusu Yardım

İyilik-Der\'den Suriye\'ye 2 Tır Dolusu Yardım

İyilik-Der Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere toplanan 2 TIR dolusu gıda malzemesi, dualar eşliğinde yola çıktı.

28.08.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İyilik-Der Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere toplanan 2 TIR dolusu gıda malzemesi, dualar eşliğinde yola çıktı.

Adıyaman Valiliği önünden Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkan 2 TIR dolusu yardım malzemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İyilik-Der Adıyaman Şube Başkanlığı görevlisi Mehmet Günay, "2011 Mart ayında Suriye'nin Deraa kentinde başlayan olayların üzerinden 41 ay geçti. Yarım asırdır Baas zulmü altında yaşayan Suriye halkı, 2011 Mart ayından bu yana insanlık tarihinin görmediği bir katliam ve zulmü yaşıyor. 41 ayda katledilen insan sayısı resmi rakamlara göre 200 bini geçti. Katledilenlerin 15 binden fazlası ne yazık ki bebek ve çocuk. 250 bin insanın kayıp olduğu Suriye'de 10 milyon insan evlerini terk etmiş durumda. Yaklaşık 4 milyon kişinin yurt dışına çıktığı bu ülkede, yıkılan ev sayısının 2 milyondan fazla olduğu tespit edilmiş durumda. Toplam nüfusu 22 milyon olan Suriye'de şu an yaklaşık 10 milyon insanın açlık sınırında olduğu ve insani yardıma ihtiyaç duyduğu biliniyor. Suriye direnişi dördüncü yılına yaklaşırken, İslam dünyasının gözleri önünde bugüne kadar Suriye halkı, tank ve uçaklardan atılan bombalarla katledildi. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan ve misafirlerimiz üzerinden kardeşliğimizi hedef alan bu tür provokasyonları kınayıp bütün Müslümanları tekrar kardeş olmaya ve ümmet bilincini ayağa kaldırmaya davet ediyoruz. ve şimdi slogan atma zamanı değil, şimdi kardeşliğimizi göstermenin tam sırasıdır diyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur. Dünya Müslümanları bir araya gelip de birlikte ve İslam kardeşliği dairesinde hareket etmediği müddetçe bu zulümler hep devam edecektir. Bu zulmün bitmesi için olanca gücümüzle ses veriyoruz ve diyoruz ki; ey zalimler ve işbirlikçileri mazlum halkların omzundan düşün yoksa mazlumların ahı ile yok olacaksınız" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından yardım TIR'ları Suriye'ye doğru yola çıktı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyilik-Der'den Suriye'ye 2 Tır Dolusu Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement