Iyilik Şampiyonu" Yaşlı Çift, Suriyelilere Anne Baba Oldu (1) - Ankara - Son Dakika
Güncel

Iyilik Şampiyonu" Yaşlı Çift, Suriyelilere Anne Baba Oldu (1) - Ankara

Türkiye Diyanet Vakfının "İyilik Ödülü"ne layık görülen Hafize ve Cavit Etleç çifti, yıllardır yaptıkları yardımlarla Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin "anne babası" oldu.

09.03.2017 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERTUĞRUL SUBAŞI - Türkiye Diyanet Vakfının "İyilik Ödülü"ne layık görülen Hafize ve Cavit Etleç çifti, yıllardır yaptıkları yardımlarla Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin "anne babası" oldu.

Altındağ Hacılar Mahallesi'nde yaşayan Hafize ve Cavit Etleç çiftinin hayatı, evlerinin yanındaki eski binaya ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin taşınmasıyla değişti.

Oturacakları bir koltuk, yiyecekleri bir tabak yemek olmayan sığınmacılara yardım elini uzatan Etleç çifti, ellerindeki her şeyi ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaya başladı.

"Onlar betonda yatıyor. Allah bize sormayacak mı?"

AA muhabirine açıklama yapan, Suriyelilerin "anne" diye hitap ettiği Hafize Etleç, yanlarındaki binaya taşınan Suriyelilerin karnının aç olduğunu öğrenince onlara yemek yapmaya başladığını ve o günden beri bunu sürdürdüğünü söyledi.

Virane haldeki binanın camlarının bazı kendini bilmezler tarafından kırıldığını anlatan Etleç, bu olayların bir süre devam ettiğini ancak gerçekleri görenlerin bu yaptıklarından vazgeçtiğini belirtti.

Hafize Etleç, bir gün odasına girdiğinde karyola ve yatağı göremeyince "Hırsız girdi" diye bağırarak kocasını çağırdığını, eşinin ise "Onlar betonda yatıyor. Allah bize sormayacak mı?" diyerek eşyaları kendisinin verdiğini söylediğini aktardı.

Etleç, Suriyelilerin evine girdiğinde hiçbir şeyleri olmadığını görünce evdeki yorgan, battaniye ve mutfak eşyalarını toplayarak bu ailelere dağıttığını ifade etti.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar da destek oldu

Hafize Etleç, yapılan yardımları duyanların kendilerine destek verdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da bu yardımseverlerden biri olduğunu anlattı.

Etleç, zaman zaman zorlandıklarını, bu anlarda çok ilginç şeyler yaşadıklarını dile getirerek yardıma muhtaç, karnı aç biri geldiğinde yardımsever bir başkasının da eli dolu şekilde evlerine girdiğini vurguladı.

Evlerine gelen Suriyeli kadınlarla diyaloğunun anne-kız gibi olduğuna işaret eden Etleç, bazı Suriyelileri de evinde zaman zaman misafir ettiğini bildirdi.

"Dünya zenginliği değil, ahiret zenginliği istiyorum"

Her şeyi Allah rızası için yaptıklarına dikkati çeken Etleç, çok yorulduklarını ancak karşılaştıkları manzaralar karşısında duyarsız kalamadıklarını, kendilerine yardım malzemesi olarak çok fazla çamaşır geldiğini ama gıda, kömür, soba ve halıya daha çok ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Yardımları evinin odalarına yığdığını dile getiren Hafize Etleç, bu yüzden bir depoya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hafize Etleç, "Dünya zenginliği istemiyorum ben, ahiret zenginliği istiyorum. Bir kefenden başka bir şey götürmüyoruz. O kefeni de bazen belediye sarıyor. Kocama tembih ediyorum 'O kefeni sakın belediyeye sardırma, kendin al paranla.' diye." ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfınca kendilerine İyilik Ödülü verilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Etleç, "En çok beklediğim ödül Allah'tan. Bir de hacca gitmeyi çok istiyorum." dedi.

"Baba Cavit" 65 yaşına rağmen yardımda hız kesmiyor

Suriyelilerin "baba" diye seslendiği 65 yaşındaki Cavit Etleç de emekli olmasına rağmen mobilya dekorasyon işi yaptığını söyledi.

Emekli aylığını yardımlar için harcadığını anlatan Etleç, yardım yaptığını duyan çeşitli kurumların ihtiyaç sahiplerine destek olduğunu aktardı.

Etleç, kapısının her gün ihtiyaç sahiplerine açık olduğunu vurgulayarak kapısının sabaha doğru da çalınabildiğine işaret etti.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi'nin de yardım yapanlardan olduğunu dile getiren Etleç, pek çok kişinin yardıma koştuğunu bildirdi.

Etleç, bölgede 2 bin 550 aile, 26 bin sığınmacı bulunduğuna dikkati çekerek 300 ailenin kapılarına gelmekten çekindiğini, o yüzden bu ailelere her ay düzenli yardım götürmeleri gerektiğini belirtti.

Yardım isteyenlerin kendilerine geldiğini ve taleplerini ilettiğini, kimlik ve adres bıraktıklarını anlatan Etleç, verilen adresleri gezip gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını tespit ettiklerini ifade etti.

Her şeyi Allah için yaptıkların dile getiren Etleç, İyilik Ödülü'nün de kendilerini gururlandırdığını söyledi.

12 Mart'ta ödüllerini alacaklar

Halepli Diyana Dabah, 2 sene önce Türkiye'ye geldiklerinde hiçbir şeyleri olmadığını, kocası ve kendisinin zaman zaman kısa süreli işlerde çalıştıklarını anlatarak Etleç çiftinin yardımları sonrası çamaşır makinesi ve buzdolaplarının yanı sıra birçok ev eşyası sahibi olduklarını kaydetti.

Hafize ve Cavit Etleç çifti, 12 Mart Pazar günü, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törende İyilik Ödülü'nü alacak.

Iyilik Şampiyonu" Yaşlı Çift, Suriyelilere Anne Baba Oldu (1) - Ankara
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iyilik Şampiyonu' Yaşlı Çift, Suriyelilere Anne Baba Oldu (1) - Ankara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement