İzindeki Asker, "Bonzai"Den Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

İzindeki Asker, "Bonzai"Den Hayatını Kaybetti

Vatani görevini yaptığı Diyarbakır'dan dağıtım izni için Sultangazi'deki ailesinin yanına gelen ve boş bir inşaatta arkadaşlarıyla bonzai içen genç, yaşamını yitirdi Amca Suphi Dede: "Usta birliğine gitmesine iki gün kala bu ölüm bizi yıktı.

03.12.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUTLU BOZDAĞ - Vatani görevini yaptığı Diyarbakır'dan dağıtım izni için Sultangazi'deki ailesinin yanına gelen ve bir inşaatta arkadaşlarıyla bonzai içen genç, hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'daki askeri birlikte acemi eğitimini tamamlayan 21 yaşındaki Emre Dede, 18 gün önce dağıtım izni alarak Sultangazi'deki ailesinin yanına geldi.

Dede, Esentepe Mahallesi 2384 Sokak'ta yapımına bir süre önce ara verilen Kur'an kursu inşaatında dün gece 4 arkadaşıyla "bonzai" olarak bilinen sentetik uyuşturucu madde kullandı. Fenalaştığını gören arkadaşları, Dede'yi inşaat alanında bırakarak kaçtı. Emre Dede'nin arkadaşlarından biri, sabah saatlerinde amca Mehmet Dede'yi arayarak durumu anlattı.

Akrabalarıyla inşaata giden Mehmet Dede, yeğenini hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Emre Dede'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Dede'nin cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından önce Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınan Emre Dede'nin cenazesi, Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Bu ölüm bizi yıktı"

Emre Dede'nin amcası Suphi Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece çok üzgün olduklarını belirterek, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi.

Yeğeni Emre'nin askerden dağıtım iznine geldikten sonra mahalledeki arkadaşlarıyla sık sık buluştuğunu anlatan Suphi Dede, "Bölgede bazı gençlerin uyuşturucu kullandığını duymuştuk ama Emre'nin uyuşturucu madde aldığını hiç düşünmedik. Dağıtım izni bitip usta birliğine gitmesine iki gün kala bu ölüm bizi yıktı. Adli Tıp'taki otopsisinde kanında çok miktarda bonzai tespit edildi. Umarım bu ölüm son olur ve bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Suphi Dede, bölgede çok sık uyuşturucu satışı yapıldığını, inşaatlarda ve boş arazilerde uyuşturucu kullanıldığını daha önce duyduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu bölgede, yeğenimin öldüğü inşaat da dahil birçok ıssız ve terk edilmiş bina var. Buradan belediyeye ve ilgili birimlere sesleniyorum; lütfen bu binaları birileri ya yıksın ya da tamamlasın. Çünkü madde bağımlısı gençlerin toplanma alanları buralar oluyor. Yazık bu gencecik insanların bedenlerine, hayatlarına. Bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalı. Bu maddeyi satanlar da derhal yakalanmalı. Biz yandık, başka aileler yanmasın."

Polis, Emre Dede'nin uyuşturucu madde aldığı kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzindeki Asker, 'Bonzai'Den Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement