İzmir, Kurtuluş Bayramını Kutluyor - Son Dakika
Yerel

İzmir, Kurtuluş Bayramını Kutluyor

İzmir, Kurtuluş Bayramını Kutluyor

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü bayram havasında kutlanıyor.

09.09.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü bayram havasında kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül törenleri, Basmane ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki tarihi güzergahta gerçekleşen ve binlerce İzmirlinin katıldığı "Zafer Yürüyüşü" ile başladı.

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümünde İzmir'de yine büyük coşku yaşandı. İlk kez 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir'in kurtuluşundan bir yıl sonra gerçekleştirilen ve 1969 yılına dek aralıksız süren "Zafer Yürüyüşü" bu yıl da tekrarlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüşe 30 ilçeden binlerce İzmirli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Basmane Karakolu önünde toplanan vatandaşlar, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik'i takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Güzergah boyunca ellerindeki bayraklarla halkı selamlayarak ilerleyen korteji vatandaşlar da alkışlarla destekledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende ise İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir, Kurtuluş Bayramını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement