İzmir Ailelerden Spor Bakanlığı'na Ambulans Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İzmir Ailelerden Spor Bakanlığı'na Ambulans Tepkisi

İzmir Ailelerden Spor Bakanlığı\'na Ambulans Tepkisi

İzmir'de, Buca Belediye Gençlik Spor Kulübü ile Genç Karşıyakalılar Spor Kulübü arasında oynanan Yıldız Erkekler Üst Lig Final Grubu basketbol maçında doktor ve ambulans görevlendirilmemesine sporcu aileleri tepki gösterdi.

25.04.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Buca Belediye Gençlik Spor Kulübü ile Genç Karşıyakalılar Spor Kulübü arasında oynanan Yıldız Erkekler Üst Lig Final Grubu basketbol maçında doktor ve ambulans görevlendirilmemesine sporcu aileleri tepki gösterdi. Ambulansı kendilerinin kiralayıp maça getirdiklerini belirten, oyunculardan Murat Tartan'ın babası Metin Tartan (55), "Devletin yapması gereken işi biz kendimiz yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı çocuklarımızın sağlığına önem versin" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu 2014-2015 Yıldız Erkekler Üst Lig Final Grubu maçında, Buca Belediye Gençlik Spor Kulübü ile Genç Karşıyakalılar Spor Kulübü, Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Müsabakada basketbolcuların aileleri maçlara doktor ve ambulans verilmemesine tepki gösterdi. Aileler, bir süredir, ambulansı kendi aralarında para toplayarak maçlara getirdiklerini söyledi. Liglerin başladığı 2014 yılının Ekim ayından beri müsabakalara Sağlık Bakanlığı tarafından ambulans verilmediğini kaydeden Buca Belediye Gençlik Spor Kulübü takımı basketbol oyuncularından Murat Tartan'ın (15) babası Metin Tartan, "Final grubu maçlarına kadar hiçbir şekilde ambulans verilmedi. Sakatlıkların artması üzerine çocukların velileri olarak bizler kendi aramızda para toplayıp ambulans kiraladık. Son dört maçtır kiraladığımız ambulans hazır bekliyor. İki haftadır da ben, oğlum ve arkadaşlarının sağlığı için ambulansı kiralıyorum" diye konuştu.

"DEVLETİN GÖREVİNİ BİZ YAPIYORUZ"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün görevleriyle ilgili 3289 sayılı kanununda "Sporcu sağlığı ile ilgili tedbirleri almak, sporcu sağlık merkezleri açmak, açtırmak, işletmek, işletilmesine yardımcı olmak, sporcuların sigortalanması işlemlerini yapmak ve yaptırmak" maddesinin bulunduğunu, ancak buna rağmen yıldız ve minik takımlara ambulans gönderilmediğini ifade eden, Metin Tartan, "Yapılan müsabakaların tamamı Basketbol Federasyonu'nun nezaretinde ve ilgili kanunlara baktığımızda, bu sporcuların sağlığından Spor Bakanlığı sorumlu. Ambulanslar spor tesisleri müdürleri tarafından sadece bölgesel maçlara getiriliyor. Yıldız ve minik takımların ambulans zorunluluğu yok. Bizde soruyoruz aynı takımların profesyonel ya da bölgesel maçlarında ambulans varda niye yıldız takımları için böyle bir zorunluluk yok. Biz veliler olarak aramızda para topluyoruz ve ambulans kiralayarak maçlara getiriyoruz. Yani devletin yapması gereken şeyi biz yapıyoruz. Aynı zamanda biletlerden de ücret alınıyor ve bu paralar İl Müdürlüğü'ne gidiyor. Bunlar esasen çocukların sağlığı açısından ambulans amacıyla kullanılabilir. Sonuçta önemli olan çocukların hayatları, sağlıkları. Bu maçta da bir oyuncu sakatlandı, yüzü kanlar içerisinde kaldı. Maçlarda hep böyle şeyler olabiliyor. Antrenmanlarda da doktor yok. Bu spor salonlarının doktorsuz, ambulanssız olmaması gerekiyor. Çocukların maç sırasında kalbine bir top gelse kim kurtaracak. Benim çocuğum da basketbol oynuyor ama ambulansı bütün çocukların sağlığı için tutuyorum. Devletten bu soruna çare bulmasını istiyoruz" dedi. Tartan 5-10 Mayıs tarihleri arasında İzmit'te oynanacak Türkiye Şampiyonası final maçlarında ambulans verilip verilmeyeceğini takip edeceklerini belirterek şunları söyledi: "İzmir'de maçlar üç tane salonda oynanıyor ve yıldız takımın maçlarına ambulans verilmedi. İzmit'teki maçların takipçisi olacağız. Sorun İzmir'de mi yoksa Türkiye genelinde mi göreceğiz" dedi. Son maç için 200 TL vererek ambulans kiraladığını söyledi.

"AMBULANSI BABALARIMIZ GETİRİYOR"

Buca Belediye Gençlik Spor Kulübü oyuncusu Murat Tartan ise, "Her şeyden önce en önemli şeyin sağlık olduğunu düşünüyorum. Maçlarda, idmanlarda gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Ambulans gelmiyor ve ambulansları babalarımız kiralayıp getiriyor. Sağlık olmadan biz spor yapamayız. O yüzden görevli kişi ve makamların sorunumuzu çözmesini bekliyoruz" diye konuştu. Öte yandan müsabakayı 61 - 55 skorla Genç Karşıyakalılar Spor Kulübü kazandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ailelerden Spor Bakanlığı'na Ambulans Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement