İzmir AK Parti İzmir'de Dört Vekile Veto - Son Dakika
Güncel

İzmir AK Parti İzmir'de Dört Vekile Veto

İzmir AK Parti İzmir\'de Dört Vekile Veto

Ak Parti İzmir'de dört vekile veto AK Parti İzmir milletvekili aday listesinde mevcut milletvekillerinden sadece Hamza Dağ ve Nesrin Ulema yeniden aday gösterildi.

07.04.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İzmir'de dört vekile veto

AK Parti İzmir milletvekili aday listesinde mevcut milletvekillerinden sadece Hamza Dağ ve Nesrin Ulema yeniden aday gösterildi. Mehmet Tekelioğlu 3. Dönem kuralarına takılırken Rıfat Sait, Ali Aşlık, Aydın Şengül, İlknur Denizli liste dışı kaldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. AK Parti'nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ikinci sıradan aday gösterildi. Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, üçüncü sırada aday olurken onu Yeni Asır'ın da içinde bulunduğu Turkuvaz Medya Ege bölge Koordinatörü Hüseyin Kocabıyık dördüncü sırada yer aldı. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yakın olan Türk kökenli Alman politikacı Ozan Ceyhun (55) Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yaptı ve 6. sıradan aday gösterildi. Roman aday Cemal Bekle 7. Sırada yer buldu. Teşkilatlardan sorumlu eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya, 8'inci sıradan, İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz 9'uncu sıradan, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Talip uzun, 10. Sıradan aday gösterildi. Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Erten 11. sıradan aday oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Habeleşme bakanı Binali Yıldırım'ın 'sağ kolu' olan danışmanı Ömer Sertbaş, 12. sırada yer bulurken İlahiyat Fakültesi'nden mezun olup Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yapan Gürbüz Akbulut (39) 13. Sırada aday oldu.

AK Parti 2. bölgede liste başı, adı, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı için geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun öğrencisi, Borsa İstanbul'un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan oldu. Mevcut milletvekillerinden eczacı Nesrin Ulema 2. sıradan aday gösterilerek, yerini korudu. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da yeniden aday gösterilen iki milletvekilinden biri oldu. Karşıyaka eski İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, 4. sıradan aday gösterildi. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, 5. sıradan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Bayındır 6. sıradan, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) eski Üyesi Savcı Sayan 7. Sıradan Neşe Gürçay, Aliağa Belediyesi eski Başkanı Tansu Kaya 9. Sıradan, Gençlik Kolları İzmir il Başkanı Bilal Kırkpınar 10. sıradan, Diş Hekimi Esra Aladağ 11. sıradan, Ödemiş eski İlçe Başkanı Ali Hadim 12. sıradan, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Müjde Çelik 13. sıradan aday oldu.

"LİSTE TEŞKİLAT AĞIRLIKLI"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir milletvekili aday listelerinin teşkilat ağırlıklı olduğunu öne sürerek, "İnşallah bu dönem İzmir'de büyük başarı elde edeceğiz. Bizim adaylarımız CHP gibi ithal değil. İzmir'e dönük bir liste oldu. İzmir'in hoşgörü ortamına, ılıman iklimine uygun bir liste olacağını söylemiştim. Bu seçim sürecinde birlik ve beraberlik içinde İzmirliler'in huzuruna çıkacağız ve çok ciddi bir başarı yakalayacağız" dedi.

"HER KESİMDEN OY ALACAĞIM"

Cemil Şeboy, Genel Merkez'in daveti üzerine aday olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben seçim kaybetmiştim. CHP ve MHP liderleri gibi seçim kaybedip aday olmak istemedim. Kendimde o hakkı hissetmiyordum. Hem teşkilat hem Genel Merkez araştırma yaptı ve davet ettiler. Ben de görüşmelerimizde kabul ettim. Parti disiplini ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bir parti terbiyesi vardır. Üzerimdeki yükün bir hayli fazla olduğunu düşünüyorum. 3. sıra bu işin omurgasıdır. Benden sonrakileri getirmek için uğraşacağım. Teşkilatımızda ve STK'larla İzmir halkıyla bütünleşeceğiz. CHP listelerine bakarsanız İzmirli yok. Ben 1983 yılından beri politika yapıyorum. Umarım belediye başkanlığında kazandığım tecrübeyi kullanacağım. Göçmen oylarına tabilim ama ben her yerden oy alıyorum. Herkesi kucaklayacak ve her kesimden oy alacağız."

"SİYASETTE DEĞİŞİM OLABİLİR"

AK Parti'de yeniden aday gösterilerek yerini koruyan Nesrin Ulema, "Ben tüm adaylara başarı diliyorum. İzmir AK Parti için umarım hayırlı olur. Bu süreçte asla ve asla şu düşünülmesin. Mevcut milletvekilleri çok başarılıydı. Siyasette değişim olabiliyor. Ben sonucun partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti'de 13 yıldır teşkilatlarda görev yapıyorum. Dışardan gelen adaylar çok az. CHP listelerine bakarsak büyük bir kısmı dışarıdan gelme. Çözüm sürecini başarılı bir şekilde sonuçlandırmak istiyoruz, paralel yapı dediğimiz devlet içinde devlet olmaya çalışan ve siyaset mühendisliği yapanlara karşı aynı dik duruşu göstereceğiz. Başkanlık sistemini getirmek için çok çalışacağız" dedi.

Ulema, CHP 2. bölge 1. sıra adayı Selin Sayek Böke'nin "İzmir'de dayımın evinde kalacağım" açıklamasına hatırlatarak, "Siyaset dayınızın evinde kalarak yürütebileceğiniz bir iş değildir" dedi.

"KÜSMEK KIRILMAK YOK"

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, küsmek ve kırılmak olmadan çalışılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dört yıl boyunca milletvekili olarak İzmir'e hizmet etme fırsatımız oldu. Eğer bu dönem de milletimiz destek verir, teveccüh gösterirse bir dört yıl daha İzmir'i temsil edeceğiz. Bu noktada bize bu imkanı veren parti büyüklerimize teşekkür ediyorum. İşimiz şimdi daha da zorlaştı. Sorumluluğumuz bir kat daha arttı. İlk dönem görevdeyken tecrübe kazanmamız gerekiyordu. Şimdi tecrübeli olarak yeni dönemde görev alacağız. Karar hayırlı olsun. Önümüzde yeni bir süreç var. Ak Parti büyük bir ailedir. Bu aile içinde küsmek, darılmak yok. Çalışmak var. Bizim milletvekili adayı gösterilmemizin birçok gerekçesi olabilir. Gösterilmeyen adaylarımızın da olumsuz olduğu anlamına gelmez. Liste İzmir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"YÜZDE 40 HEDEFİMİZ VAR"

AK Parti 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli de "Güzel bir süreç oldu. Partimizde kardeşlik hukuku ön planda. Adaylık açıklamamda Ali Aşlık vardı hepsi bana destek oldu. Sırtımızda ağır bir yük var çok çalışmamız lazım. İnsanlar iletişimde bizim yaklaşımımıza olumlu yanıt verdiler. Bunu sürdürülebilir kılmamız lazım. Hedeflerimiz büyük, İzmir'de yüzde 40'ın üstünü hedefliyoruz. Halkın içinde olmaya özen göstereceğim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir AK Parti İzmir'de Dört Vekile Veto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement