İzmir Anne ve Babasız Kalan Suriyeli Çocukların Dramı Yürek Burkuyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Anne ve Babasız Kalan Suriyeli Çocukların Dramı Yürek Burkuyor

İzmir Anne ve Babasız Kalan Suriyeli Çocukların Dramı Yürek Burkuyor

İzmir'e ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeli ailenin hayat hikayesi yürek burkuyor.

19.12.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'e ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen Suriyeli ailenin hayat hikayesi yürek burkuyor. 8 ay önce annelerinin evi terk etmesi, babalarının da geçen hafta ölmesiyle kimsesiz kalan 7 yaşındaki ikiz kardeşler Sene Araj ve Seme Araj'a, Suriye'den 3 yıl önce göç eden ve aynı mahallede oturan annelerinin eski eşi Zekeriya Baku sahip çıktı. Hurdacılık yapan Baku, Bu çocuklara ben sahip çıkmazsam kim bakacak Onlar benim evlatlarım artık. Onlara elimden geldiğince bakmaya çalışacağım dedi.

İki yıl önce Halep'ten ikiz çocukları Sene ve Seme ile birlikte İzmir'e gelen Hamdoaraj ve Brado Araj çifti, Bayraklı İlçesi Yamanlar Semti'nde ev tuttu. Herhangi bir gelirleri olmayan aile komşuların yardımıyla hayatlarına devam etmeye çalıştı. Bu sırada anne Brado hasta kocasını ve çocuklarını bırakarak Hollanda'ya gitti. Eşinin evi terk etmesinin ardından baba Araj'ın durumu daha da kötüye gitti. Geçen hafta babalarının yattığı yatakta hareket etmemesinden şüphelenen çocuklar komşulara haber verdi. Eve gelen komşular baba Araj'ın cenazesiyle karşılaştı.

ÜVEY BABALARI SAHİP ÇIKTI

İkiz kız çocuklarına bu kötü günlerinde anne Brado Araj'ın eski eşi Zekeriya Baku sahip çıktı. 2011'de Halep'teki iç savaştan kaçarak Yamanlar Semti'ne gelen eski eş Zekeriya Baku, vefat eden Hamdo Araj'ın cenaze işlemleriyle uğraştı. Ardından da çocukları yanına aldı.

Hurdacılık yapan Baku, eski eşi Brado Araj'la 1980'de evlendiğini anlatarak, Eşimle 2005'te boşandık. O 2007'de tekrardan evlendi. Suriye'deki iç savaştan dolayı 2011'de buraya göç ettik. Onlar da benden bir yıl sonra buraya geldi. Eski eşimden 7 çocuğum var. 3'ü evlendi. 3'ü benim yanımda. Bir oğlum da Hollanda'da. Eski eşim 8 ay önce Hollanda'ya gitti. Orada mülteci. Bildiğim kadarıyla kampta kalıyor. Çocukları yanına alacağını söyledi ama hala buradalar. İkizlerin babaları kalp hastasıydı. Durumu kötüleşti. Maalesef öldü. Burada kimseleri yok, ben sahip çıktım. Cenazesiyle ben ilgilendim. İkizler de benim birer evladım. Durumum çok kötü ama ne yapayım Onları sokakta mı bırakayım 7 çocuğum vardı, şimdi 9 oldu. Çocuklar Türkçe bilmiyor. Petkim İlköğretim Okulu'na gidiyorlar dedi.

BABALARININ ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYORLAR

Çocukların henüz babalarının öldüğünü bilmediklerini söyleyen Baku, Onları okutabilir miyim bilmiyorum. Başlarında anneleri yok. Babalarını sorduklarına, 'hastanede' diyoruz. Hollanda'dan üvey ağabeyleri geldi. O da orada futbol oynuyor. Çocukları oraya götürmek istiyor ama yapabilir mi bilmiyorum dedi.

BAYRAKLI BELEDİYESİ YARDIMDA BULUNDU

Ailenin durumundan haberdar olan Bayraklı Belediyesi, ikizlere giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu. Ayrıca aileye eşya, yakacak ve gıda desteği verildi. Baku, 'Bize Suriye devleti hiç sahip çıkmadı. Burada komşular bize destek oldu. Belediye yardım etti. Allah onlardan razı olsun diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Anne ve Babasız Kalan Suriyeli Çocukların Dramı Yürek Burkuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement