İzmir Aziz Kocaoğlu Patladı 1 - Son Dakika
Güncel

İzmir Aziz Kocaoğlu Patladı 1

İzmir Aziz Kocaoğlu Patladı 1

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlar konusunda kendileri tarafından açılmış, kararı verilmemiş ve geri çekmeleri gereken bir dava bulunmadığını belirterek, "Böyle bir davamız varsa, çekmeye hazırız. İmar uygulamaları konusunda da her türlü yardımı vereceğiz" dedi.

06.10.2016 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlar konusunda kendileri tarafından açılmış, kararı verilmemiş ve geri çekmeleri gereken bir dava bulunmadığını belirterek, "Böyle bir davamız varsa, çekmeye hazırız. İmar uygulamaları konusunda da her türlü yardımı vereceğiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumartesi günü gerçekleştireceği ziyaret öncesi İzmir'de yıllardır devam eden stat tartışmalarına açıklık getirmek için Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin mutlu Akpınar'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Kocaoğlu, "Spor Bakanlığı'na da hükümete de bize de İzmir'e de, İzmirliye de yazık. Yeter artık kentin bu iki stattan çektiği. Alın yapın" ifadesini kullandı.

Uzun süredir Spor Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi (TOKİ) vasıtasıyla Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapmayı planladığı statlarla ilgili açıklama yapmadıklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Bize bilgilendirme yapılmadan, avam proje bile sayılmayacak çizimlerle buralar için ihaleye çıkıldı. Biz imar planının emredici hükümleri yerine getirilmediğinden, yasal zorunluluğumuz gereğince TOKİ ve bakanlığın yaptığı protokole dava açtık. Ankara 18. İdare Mahkemesi 11 Kasım 2015'te protokolün iptaline gerek olmadığını ancak imar uygulaması yapıldıktan sonra stat ihalesine çıkılması gerektiğine hükmetti. Bu karar için de bakanlık Danıştay'a dava açtı. Bu dava sürüyor. Bize 'Davayı geri çek' söylemleriyle ilgili, bizim üst mahkemeye açtığımız dava yok" şeklinde konuştu.

Bakanlığın statları yapmak için imar uygulamalarını gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Biz Konak, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu imar uygulamalarına her türlü yardımı vermeye hazırız. Uygulama imar planını yapın, ihaleleri yapın diyoruz. Biz geri adım atıyoruz. Zaten kentin göbeğinde, en kıymetli yerlerinde Karşıyaka Belediyesi 2700, Büyükşehir Belediyesi Göztepe'de 1626, Alsancak'ta 4200 metrekarelik yerlerini bu statlar için meclislerinden karar çıkartarak bakanlığa devretti. 15 Temmuz felaketinden sonra kentte dargınlıkları gidermek, uzlaşı kültürüyle sorunları çözmek gibi misyonumuz var. Statlar için her türlü özveride bulunmaya hazırız. Statların politika konusunda malzeme yapılması doğru değil" cümlelerini kurdu.

İki statla ilgili mahkeme kararı çıkalı 1 yıl olduğunu, bu süreçte bakanlığın imar planı değişikliği yapılabileceğini ancak yapılmadığını dile getiren Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: "Biz daha önce kuzey ve güneye yapılacak 25-30 bin kapasiteli statlarla ilgili Karşıyaka'da Örnekköy, Göztepe'de önce Uzundere, sonra Menderes Tekeli'deki 90 dönümlük arazi üzerinde çalışma yaptık. Buraları altyapı merkezleriyle spor kompleksi halinde planladık. Bakanlığa, 'Bırakın biz yapalım' dedik. Doğanlar'da Bornova Belediyesi'yle stat yaptık. Tire'de yaptığımız stat Mayıs 2017'de bitecek. Karşıyaka Yalı ve Gürsel Aksel konusundaki ısrarları anlayabilmiş değilim. Bu statlar şehir stadı değil ve ihtiyacı karşılamıyor."

İki stat için İzmir'e alt tarafı 100 milyon TL yatırım yapılacağını kaydeden Kocaoğlu konuşmasını şu cümlelerle tamamaladı: "Biz belediye olarak daha geçen salı günü 189 milyon TL tutarında itfaiye aracı alımı yaptık. 300 milyon TL maliyeti olan çekerlerin 10 tanesini geçtiğimiz günlerde teslim aldık. Statlar için çok büyük bir yatırım yapılacak ve biz buna engel oluyoruz gibi bir durum yok. Bakanlığa da hükümete de bize de İzmir'e de İzmirli'ye de yazık. Kent için çalışan biri olarak bu ısrarın yanlış olduğunu söylüyorum. Yetti artık kentin 2 stattan çektiği. Artık alın yapın diyoruz."

Akpınar: Siyasete alet oldu

KARŞIYAKA Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'ya yapılacak 15 bin kapasiteli stadın siyasete alet edildiğini söyledi. Belediye olarak konunun tarafı olmadıklarını, açtıkları bir dava bulunmadığını söyleyen Akpınar, "Karşıyaka Stadı konusunda siyasetçilerin ve bazı grupların ısrarcı bir tutumu var. Yalı'ya yapılacak stat konusunda buranın birşey kazandırmayacağını düşündüğümü, muhalefetimin devam ettiğini bilinmesini istiyorum. AKP döneminde Türkiye'de yapılan 25 stadın 23'ü şehirlerin dışına yapıldı. Karşıyakalılar olarak stada karşı değiliz ama yeni stadın Örnekköy'de spor adası olarak yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Yalı'daki tesis spor üssü olmalıydı. Nitekim buradaki stat ve tesisler yıkıldı, Karşıyaka voleybol salonu bulamadı. Tenis kortları için Örnekköy'de biz kulübe tahsis yaptık. Gerçekten istenilse, statlar siyaset malzemesi olarak görülmese, Kaçaksaray'ı yapanlar şimdiye kadar stadı hayli hayli yapardı. Biz engel oluyoruz gibi bir durum yok" dedi.

Göztepe'de acil kamulaştırma

GÖZTEPE Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılması planlanan ve Ocak 2014'te düzenlenen ihalesi mahkeme kararıyla iptal edildiği için önümüzdeki aylarda yeniden tekrarlanacak yeni stat için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı çıkartıldı. Toplam 37 bin 95 metrekarelik alanda bulunan, projenin yapımına engel teşkil eden 150 metrekarelik şahıs arazisi kamulaştırıldı. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan karar 6 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamulaştırmaya söz konusu alan İzmir Konak Üçkuyular Mahallesi 6268 ada 1 parselde yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Aziz Kocaoğlu Patladı 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kenan Babaoğlu, 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası'nda Türkiye Şampiyonu oldu
    10:39 Kenan Babaoğlu, 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası'nda Türkiye Şampiyonu oldu

    Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü'nden Kenan Babaoğlu, Antalya'da düzenlenen 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası Yarışması'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

  • Kepez Belediyesi, tekerlekli sandalye kullanıcılarının parka girişini kolaylaştırdı
    10:39 Kepez Belediyesi, tekerlekli sandalye kullanıcılarının parka girişini kolaylaştırdı

    Kepez Belediyesi, Kanal Mahallesi'nde, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin parka girmesine engel olan yükseklik farkı sorununu rampa hizmetiyle ortadan kaldırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, parka giriş rampası yapıldı ve kent mobilyaları yenilendi. Mahalle sakinleri, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e teşekkür etti.

  • Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı
    10:38 Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Çalıntı kaydı bulunan kazalı araç olay yerinden kaldırılarak yedi emin otoparkına kaldırıldı. Gözaltına alınan A.İ. S.K. ve G.D. emniyete götürüldü. 3 şüphelinin GBT sorgulamasında çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor
    10:37 Alaşehir Ticaret Borsası, Meteoroloji İstasyonları Kurarak Çiftçilere Destek Oluyor

    Alaşehir Ticaret Borsası, tarımsal üretimi etkileyen hava olaylarının zararlarını azaltmak amacıyla 6 noktada meteoroloji istasyonu kurulumu gerçekleştirdi. Bu istasyonlar sayesinde çiftçiler, iklim şartlarına bağlı zararları ve hastalıkları daha hızlı tespit ederek müdahale edebilecekler. Ticaret Borsası, çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleyerek projeyi tanıtıyor. Meteoroloji istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, projenin başarılı olması durumunda geniş bir alana yaymayı hedeflediklerini belirtti.

  • Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek
    10:37 Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek

    Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı'nda gerçekleştirilecek.

  • AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu
    10:37 AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatları Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

    AK Parti ve MHP Körfez İlçe Teşkilatları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Söğüt, ziyaretlerde Cumhur İttifakı olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı
    10:36 Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Şüphelilerin çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu belirlendi.

  • Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor
    10:36 Erzurum'da Baharın Gelmesiyle Sağanak Yağışlar Bekleniyor

    Erzurum'da baharın gelmesiyle birlikte meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bölgede sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek ve rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji ayrıca çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı yaparak, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.


Advertisement