İzmir Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Süreko'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

İzmir Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Süreko'yu Ziyaret Etti

İzmir Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Süreko\'yu Ziyaret Etti

İzmir Bahçeşehir Koleji 7. sınıf öğrencileri, 26 Mart Çarşamba günü Kula'daki Süreko Entegre Atık Yönetimi Tesisini ziyaret etti.

22.04.2014 17:19  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önde gelen kolejlerinden İzmir Bahçeşehir Koleji 7. Sınıf öğrencileri 26 Mart 2014 Çarşamba günü Kula'daki Süreko Entegre Atık Yönetimi Tesisi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öncelikle öğrencilere atık yönetimi ve çevre ile ilgili bilgiler verildi. Tesis Müdürü Murat Aytaçer ile Üretim Mühendisi Çağrı Özbür ve Çevre Mühendisi Şükrü Alim'in yaptığı sunumlarla atık tesislerinin işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler, sonrasında Süreko Entegre Atık Tesisi'ndeki atıkların alındığı ve işlendiği tüm birimleri tek tek gezme fırsatı buldular.

Aldıkları bilgilerle beraber, tesiste gerçekleştirilen; atıktan yakıt üretimi, evsel atıkların işlenmesi, biyokurutma teknolojisi ve faaliyetleri, atıktan elektrik enerjisi üretimi, ara depolama faaliyetleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanması, geri kazanımı, ekonomiye tekrar kazandırılması, florasan lambaların bertarafı, kablo geri kazanım faaliyetlerinin gerçekleştiği birimleri de gezen öğrenciler, 'atık yönetimi' konusunda geniş bilgi sahibi oldular. Teorik bilgiler için yapılan sunumlar ve tesis gezisi sonrasında öğrenciler yorgunluklarını tesisin bahçesinde dinlenerek attılar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Süreko'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement